CFR SA mai face un pas pentru modernizărea liniei de cale ferată Cluj-Oradea, prin lansarea licitației de achiziție a serviciilor topo-cadastrale necesare pentru exproprierea terenurilor aferente lucrărilor.
Zeci de imobile proprietate privată sau aflate în proprietate publică vor fi expropriate pentru continuarea lucrărilor de reabilitare și electrificare a liniei de cale ferată Cluj-Oradea-Episcopia Bihor.
Noi trenuri electrice vor deservi călătorii clujeni pe traseele Cluj-Craiova, Cluj-Brașov sau Cluj-Oradea, după încheierea lucrărilor de modernizare și electrificare a liniilor de cale ferată.
În timp ce maghiarii au ajuns cu electrificarea căii ferate la graniță, românii abia au semnat contractele de proiectare și execuție pentru reabilitarea traseului Cluj-Bihor, proiect cu termen final estimat pentru 2026.
Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA solicită sprijin Primăriei Cluj-Napoca pentru declanșarea procedurilor de expropriere pentru proiectul de reabilitare a liniei de cale ferată Cluj-Bihor. Cinci imobile proprietate privată urmează să fie expropriate.
Contractele pentru supervizarea lucrărilor de modernizare pe loturile 3 și 4 ale Magistralei M 300 Cluj-Napoca – Oradea – Frontieră Ungaria au fost semnate recent de CFR Infrastructură. Magistrala are o distanță de peste 160 de km.
Toate contractele pentru electrificarea magistralei de Cale Ferată Cluj-Oradea-Episcopia Bihor, finanțate prin PNRR, au fost semnate, potrivit anunțului făcut vineri de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.