Epoca Medievală a fost considerată una dintre cele mai violente perioade ale istoriei, iar metodele de tortură erau pline de bestialitate și erau considerate de oamenii din acea perioadă un mijloc de distracție.
În localitatea Huedin din județul Cluj, mersul la piață este un obicei pe care majoritatea îl respectă cu sfințenie, în fiecare zi de marți.
O petiție semnată de aproape 5.000 de români cere ca Pontiful Roman să nu calce pe meleaguri românești. Blasfemie, erezie, demonizare, blestem și urâciune sunt doar câteva dintre cuvintele halucinante aruncate în amalgamul de gânduri desprinse din cele mai urâte vise.
Vreţi să ştiţi cum funcţiona un atelier de fierărie, un trebuchet sau cum se făcea hârtia în perioada medievală?
Una dintre cele mai vechi reţete ale vestitei "verze a la Cluj", daca nu chiar prima tipărită, s-a păstrat până astăzi într-o micuţă carte de bucate care a apărut în anul 1695 la Cluj. De fapt, aceasta este mai mult ca sigur, crede istoricul Lukacs Jozsef, sursa care a facut celebru acest fel de mâncare.
O căsuță bătrânească de pe strada Paris adăpostește în subsolul ei un atelier parcă desprins dintr-un tablou pictat în Evul Mediu. Câţiva tineri meșteșugari muncesc ca să învie o meserie uitată: fabricarea manuală a hârtiei.