În contextul sărbătorilor pascale, medicii recomandă evitarea consumului excesiv de alimente și reintroducerea treptată a alimentelor de origine animală pentru cei care au ținut post.
Inspectorii pentru protecția consumatorilor au analizat cozonacii puși în vânzare în marile lanțuri de retail din România și atrag atenția asupra aditivării excesive, în condițiile în care au fost identificate până la 21 de E-uri, compoziției înșelătoare cu ingrediente ambigue și problemelor la declarația nutritională.
Războiul comercial al SUA cu China ar putea crea efecte în prețurile produselor alimentare din întreaga lume, inclusiv în Europa. Consumatorii români, obișnuiți deja cu inflația, își schimbă preferințele când vine vorba de alimente.
Rata anuală a inflației a coborât, în luna ianuarie 2025, la 4,95%, de la 5,14% în decembrie anul trecut. Românii au continuat să plătească mai mult pentru o serie de produse, în condițiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu peste 4,5%.
Potrivit datelor oficiale, România este cel mai ieftin stat din Uniunea Europeană la alimente și băuturi nealcoolice. Cum încearcă demagogul Călin Georgescu să manipuleze opinia publică prin îndemnul la boicotarea „marilor lanțuri multinaționale”?
Efectele catastrofale ale „ordonanţei-trenuleţ” vor fi acoperite tot de mediul privat, iar creșterea prețurilor de la raft va fi suportată de consumatori. „Aceste măsuri vor crea mari tensiuni sociale şi economice”, semnalează sindicatele din industria alimentară.
Marile reţele comerciale din România resping măsurile de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază în condițiile în care intervenţiile de acest gen produc „dezechilibre pe termen lung”.