Efectele catastrofale ale „ordonanţei-trenuleţ” vor fi acoperite tot de mediul privat, iar creșterea prețurilor de la raft va fi suportată de consumatori. „Aceste măsuri vor crea mari tensiuni sociale şi economice”, semnalează sindicatele din industria alimentară.
Marile reţele comerciale din România resping măsurile de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază în condițiile în care intervenţiile de acest gen produc „dezechilibre pe termen lung”.
Autoritățile sanitare au emis o avertizare urgentă după ce un focar de infectare a dus la spitalizarea a zeci de persoane. Peste 100 de cazuri au fost confirmate până acum, răspândite în diferite regiuni.
Indicele global al preţurilor produselor alimentare a crescut şi în luna aprilie, pentru a doua lună consecutiv, ca urmare a majorării preţurilor la carne, uleiuri vegetale şi cereale.
Amenzi de zeci de mii de lei în urma controalelor desfășurate la nivel național la comercianții de pește. Determinarea gradului de prospețime și a metalelor grele, printre aspectele verificate.
Rata anuală a inflaţiei a scăzut în luna martie 2024 la 6,61%, de la 7,23% în februarie, în condiţiile în care mărfurile alimentare și cele nealimentare s-au scumpit, iar serviciile au crescut cu peste 10%.