În secolul vitezei, în care tehnologia avansează de la o zi la alta, iar site-urile de socializare fac interacţiunea mult mai uşoară, să găseşti un partener este simplu. Să menţii însă o relaţie de durată pare din ce în ce mai greu. Specialiştii spun că orgoliul şi modul în care comunică partenerii sunt principalele cauze ale neînţelegerilor, iar sexul este doar o soluţie temporară.
Reacţiile tinerilor, care au sărit în apărarea colegului lor după ce acesta a intrat cu mașina pe terasa Grand Hotel Italia etalându-și potența financiară, denotă un comportament tot mai întâlnit: legea și bunul simț nu contează, banul poate rezolva totul.
Elevii clujeni ar putea fi obligaţi lunar să meargă la un control psihologic de rutină. Măsura, însă, nu este văzută cu ochi buni nici de psihologi, nici de studenţi ori de reprezentanţii societăţii civile.
Cât de reală este promisiunea pe care ne-o facem după o beţie cruntă: “nu mai beau în viaţa mea”? De câte ori aţi auzit această replică? De câte ori s-a ținut de cuvânt cel care a zis-o?
Aproape jumătate din muncitorii europeni cred că stresul este ceva foarte des întâlnit la locul de muncă şi că jumătate din totalul zilelor de muncă sunt pierdute. Un psiholog clujean a observat un nou trend: managerii de top fug din multinaţionale la firme mai mici numai să scape de mediul stresant în care lucrează.
Te-ai gândit vreodată cum ar fi viața ta dacă nu ai avea sentimente? Dacă o zi în care totul merge prost, moartea cuiva apropiat sau alte necazuri ți-ar fi indiferente? Dar dacă nu ai ști ce înseamnă să simți iubire, fericire, entuziasm? Există foarte multe persoane care nu sunt capabile să își exprime sentimentele, însă de la închiderea în sine până la incapacitatea de a recunoaște sentimentele este cale lungă.
A ajuns să fie ceva social acceptat, iar ospătărițele sunt cel mai des vizate. Mai multe tinere care lucrează în baruri cu pretenţii din Cluj-Napoca au acceptat să povestească pentru Monitorul de Cluj prin ce trec aproape în fiecare zi la locul de muncă.
Concertele şi evenimentele din ultima perioadă care au pus Clujul pe harta lumii au scos la iveală stiluri de viaţă diametral opuse între locuitorii oraşului: cei care se bucură de zgomot, de nopţi nedormite, de concerte şi party-uri până în zori şi cei care nu suportă zgomotul şi aglomeraţia de niciun fel şi preferă să aibă zile şi nopţi liniştite.