Timp Liber

Condimentul supranumit „doctorul celor 100 de boli”. Previne cancerul și durerile de cap

Condimentul supranumit „doctorul celor 100 de boli”. Se află în bucătăriile multor români și este un deliciu pentru mâncare, dar puțină lume știe câte beneficii incredibile are asupra organismului.

Condimentul supranumit „doctorul celor 100 de boli”. Previne cancerul și durerile de cap Condimentul supranumit „doctorul celor 100 de boli”. Previne cancerul și durerile de cap

 

 


Condimentul supranumit „doctorul celor 100 de boli”. Acesta este în topul celor mai apreciate condimente și este recunoscut și pentru efectele benefice pe care le are asupra organismul. Este vorba despre cuișoare.

 


Cuișoarele, condimentul supranumit „doctorul celor 100 de boli” este bogat în fibre alimentare, Omega 3 și vitaminele C și K.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

 


Condimentul supranumit „doctorul celor 100 de boli”. Previne cancerul

Potrivit doc.ro, cuișoarele, condimentul supranumit „doctorul celor 100 de boli”, la fel ca multe alte mirodenii originare din Asia, au o istorie lungă în spate. În trecut acest condiment era considerat cel mai scump condiment din Asia. Cuișoarele au fost folosite de mii de ani în India și China, nu numai pe post de condiment, ci și ca remediu pentru multe probleme de sănătate.

Conform unui studiu realizat în China, s-a demonstrat că extractul de cuișoare protejează organismul împotriva cancerului. Compușii din condimentul supranumit „doctorul celor 100 de boli” contribuie la oprirea creșterii tumorilor ce duc la formarea celulelor canceroase.


De asemenea, cuișoarele sunt bogate în antioxidanți, și pot ajuta la prevenirea bolilor hepatice datorită capacității lor de a ajuta la scăderea stresului oxidativ. Fiind bogate în antioxidanți, cuișoarele sunt ideale pentru protejarea organelor de efectele radicalilor liberi, în special a ficatului.

CITEȘTE ȘI:

Fructul care întărește sistemul imunitar și oasele. Scade tensiunea arterială și îmbunătățește digestia

Ceaiul care alungă stresul și depresia. Are efect antiinflamator, reduce colesterolul și te ajută să slăbești

Condimentul supranumit „doctorul celor 100 de boli”. Previne durerile de cap

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, cuișoarele cresc absorbția zahărului din sânge în celule, măresc secreția de insulină și îmbunătățesc funcția celulelor care produc insulină. În combinație cu o dietă echilibrată, acest condiment ajută la menținerea nivelului zahărului din sânge sub control.

Potrivit unui studiu din 2006, cuișoarele pot fi folosite pentru a reduce durerile de cap care persistă.

Totodată, cuișoarele previn multe afecțiuni. Condimentul supranumit „doctorul celor 100 de boli” compuși fenolici, precum eugenolul, flavone, izoflavone și flavonoide. Aceste extracte pot fi utile pentru păstrarea densității osoase și a conținutului de minerale al oaselor, precum și pentru creșterea rezistenței la tracțiune a oaselor în caz de osteoporoză.

 

CITEȘTE ȘI:

Condimentul care scade tensiunea arterială. Previne cancerul și te ajută să slăbești

Ceaiul considerat calmant universal. Tratează insomniile și previne îmbătrânirea prematură a pielii

abonare newsletter