Actualitate

Replica Primăriei Cluj-Napoca pentru Blidar: licitaţia a fost corectă

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/12_ziua/tramvaie.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primăria Cluj-Napoca afirmă că licitaţia privind achiziţionarea de tramvaie câştigată de firma poloneză PESA a fost realizată în mod corect.</p>

Primăria Cluj-Napoca afirmă că licitaţia a fost realizată în mod corect, în replică la afirmaţiile preşedintelui grupului de firme Astra, Valer Blidar, că licitaţia a fost total lipsită de transparenţă.

„Licitaţia s-a realizat în conformitate cu legislaţia privind achiziţiile publice. Aceasta a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice cu criteriu de atribuire oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Firma declarată câştigătoare, Pojajzdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA din Polonia, a oferit preţul de 6.400.000 lei per bucată”, au declarat miercuri pentru Agerpres reprezentanţii Biroului de presă al municipalităţii clujene.

Potrivit sursei citate, noile tramvaie care ar putea fi achiziţionate de la firma poloneză PESA vor avea un consum de 48,7 wh/t*km şi o capacitate de 296 de călători, iar termenul de garanţie este de 6 ani.

Pe lângă oferta polonezilor, la licitaţia din noiembrie 2011 a mai fost depusă o ofertă de către Astra Vagoane Călători Arad în asociere cu RATB.

„Această firmă a oferit preţul de 6.650.000 de lei per bucată, cu un consum al tramvaielor de 35 wh/t*km şi cu o capacitate de 302 călători”, afirmă Primăria Cluj-Napoca.

După publicarea rezultatului licitaţiei firma Astra a depus o contestaţie pe care Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a acceptat-o.

„În urmă cu trei săptămâni, când a venit răspunsul CNSC, primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin, a declarat că juriştii instituţiei vor ataca decizia în instanţă, lucru care s-a întâmplat a doua zi”, a precizat municipalitatea clujeană.

Potrivit contestaţiei depuse de Astra la CNSC, oferta societăţii poloneze nu corespunde normelor tehnice în sensul că tramvaiele pe care municipalitatea ar urma să le achiziţioneze prin acest contract au uşi simple în loc de uşi duble. La rândul lor, reprezentanţii firmei poloneze PESA au declarat, ulterior răspunsului CNSC, că de deşi prima uşă a tramvaiului este simplă, nu dublă, ea este în plus, garnitura având mai mult de patru uşi, respectiv patru duble, cum cerea proiectul şi două simple, a explicat Primăria Cluj-Napoca.

CITEȘTE AICI CE SPUNE VALER BLIDAR!


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter