Actualitate

Dosarul lui Sorin Apostu, trimis la Târgu-Mureş

<p><img src="documente/stories/2012/03_martie/08/07 sorin apostu.jpg" border="0" style="margin: 2px 5px; float: left;" />Dosarul în care sunt judecaţi Sorin Apostu şi Călin Stoia a fost scos de pe rolul Curţii de Apel Cluj.</p>

Dosarul în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia a fost scos, ieri, de pe rolul Curţii de Apel Cluj, după decizia instanţei supreme de a strămuta cazul la Târgu Mureş.

„Curtea de Apel Cluj a dispus scoaterea de pe rol a dosarului penal privind pe Apostu Sorin şi alţii şi trimiterea cauzei spre competentă soluţionare Curţii de Apel Târgu Mureş, luând act de sentinţa penală numărul 271 din 20 februarie 2012 prin care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea formulată de inculpatul Apostu Sorin şi a dispus strămutarea cauzei în favoarea Curţii de Apel Târgu Mureş”, se arată într-un comunicat de presă transmis ieri de Curtea de Apel Cluj.

Avocaţii fostului primar al municipiului Cluj-Napoca solicitaseră strămutarea procesului de la Curtea de Apel Cluj invocând, între altele, mediatizarea excesivă a cauzei, care ar putea duce, motivau ei, la o soluţie subiectivă din partea judecătorilor. Pe de altă parte, procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) considerau că nu sunt motive ca procesul să nu fie judecat la Cluj-Napoca, dar cu toate acestea instanţa supremă a admis, în februarie, cererea lui Sorin Apostu, dosarul urmând să fie trimis de la Cluj la Curtea de Apel Târgu Mureş. Totodată, instanţa a arătat că în dosar vor fi menţinute toate actele efectuate în cauză până în acest moment.

După primirea dosarului, instanţa Curţii de Apel Târgu Mureş va stabili următorul termen de judecată.

O cerere de strămutare asemănătoare a fost înaintată la ÎCCJ şi de fostul vipreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, şi el acuzat şi arestat pentru luare de mită.

Sorin Apostu şi Călin Stoia au fost arestaţi preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj. Cei doi au făcut recurs la măsura arestării preventive, însă instanţa supremă le-a respins solicitările. De asemenea, Sorin Apostu a cerut să fie eliberat sub control judiciar, dar instanţa supremă i-a respins solicitarea. Cei doi acuzaţi  au fost mutaţi, la sfârşitul lunii ianuarie, din Penitenciarul Gherla la Spitalul Penitenciar Dej, avocaţii celor doi susţinând că starea de sănătate a acestora s-a înrăutăţit „din cauza condiţiilor inumane de detenţie”.

Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napocape 15 februarie.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter