Actualitate

Wolfi, câinele neamţ de 1,14 m înălţime

<p /><img src="documente/stories/2012/03_martie/08/wolffi.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cel mai mare câine din Germania, Wolfi, are 1,14 metri înălţime, 2,20 de metri lungime şi cântăreşte 112 kilograme.

Wolfi este depăşit ca mărime doar de George, un Dog German de 114 kilograme, 1,21 metri înălţime şi 2,23 metri lungime.

Wolfi, imensul patruped de 1,14 m înălţime care trăieşte în Germania, are 4 ani şi este din rasa Irish Wolfhound, cunoscută pentru dimensiunile impresionante. Media de înălţime a acestei rase de câini este de 65 de centimetri pe verticală şi 1,40 metri pe orizontală, însă Wolfi a depăşit cu mult standardul rasei.

Potrivit ziarului german Bild, Wolfi trăieşte în localitatea Unna, iar stăpâna lui, Iris Willer, trebuie să îl hrănească zilnic cu trei kilograme de carne de vită, plus două kilograme de cartofi. Printre alimentele favorite ale câinelui se numără şi bananele. Hrana pentru o zi a lui Wolfi costă aproximativ 66 lei.

„Mâncarea lui mă costă circa 15 euro pe zi, dar merită din plin, pentru că, pe cât de înfricoşător arată, are un suflet de copil şi este un prieten de nădejde”, spune Iris Willer. Wolfi are propria cameră cu o dimensiune de 25 de metri pătraţi, tocmai pe măsura lui. Cel mai mare câine din Germania are însă şi un concurrent pe măsură. Este vorba despre George, un Dog German de 114 kilograme, 1,21 metri înălţime şi 2,23 metri lungime.

Câinele trăieşte în SUA şi este înregistrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mare câine din lume. George a obţinut titlul de cel mai înalt câine din lume în 2009, potrivit Daily Mail, şi de atunci nu a mai fost detronat.

Foto: bilde.de

Ultimele Stiri
abonare newsletter