Actualitate

Dan Grigore demisionează de la CNA. El acuză „terorismul mediatic”

<p><img src="documente/stories/2012/03_martie/09/dan-grigore.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Dan Grigore, membru CNA, şi-a prezentat joi demisia preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului, Răsvan Popescu. Dan Grigore susţine că ceea ce se întâmplă acum pe unele posturi TV este „terorism mediatic” şi prevede o campanie electorală „de o ferocitate fără precedent”.</p>

„Demisionez din Consiliul Audiovizualului pentru ca nu pot funcţiona într-o instituţie care e obligată să lucreze într-un climat de presiune permanentă, de lipsa de respect faţă de reguli, de făţărnicie şi de măsluire sistematică a celor mai elementare principii, de monumentală rea-credinţă şi de poluare gravă a spaţiului public”, susţine Dan Grigore în scrisoarea adresată preşedintelui CNA.

Dan Grigore spune că a acceptat să facă parte din CNA pentru că aceia care i-au propus i-au confirmat că reprezintă pentru ei „o garanţie solidă de probitate morală şi profesională”.

„Cred cu tărie că o societate în care legea nu e respectată, e sortită eşecului. Ţările civilizate în care tot mai mulţi români aleg să trăiască, au ajuns acolo unde sunt în primul rând pentru că oamenii respectă regulile pe care singuri şi le impun, pentru că sunt corecţi, îşi respectă cuvântul dat, îşi fac treaba cu seriozitate. Legile sunt făcute de noi şi dacă vedem că sunt proaste trebuie să cerem să fie schimbate, nu să lucrăm pe dedesubt”, afirmă Dan Grigore în scrisoare.

El spune că în timpul celor două mandate la CNA a respectat legea fără să ţin cont de interesele de partid sau de grup şi adaugă că în cei 11 ani de mandat a fost denigrat şi calomniat, a fost ameninţat atât el, cât şi familia lui.

„Ce se întâmplă pe unele posturi TV este pur şi simplu terorism. Terorism mediatic. În numele libertăţii şi democraţiei, în numele slujirii opoziţiei, se calcă în picioare legi, se încalcă drepturi câştigate cu sânge în decembrie '89. Limbajul agramat şi stâlcirea limbii române, înjurăturile cele mai josnice, aluziile sexuale neruşinate, comportamentul sub-uman, incitarea la violenţă, şantajul, calomnia şi ameninţarea, terfelirea valorilor culturale, senzaţionalismul ieftin, dezinformarea, panica indusă, sunt doar câteva din instrumentele de manipulare folosite de unele posturi TV şi care ne îndepărtează cu viteza luminii de lumea civilizată”, subliniază Dan Grigore.

Pe 6 martie Dan Grigore a anunţat că va demisiona din CNA dacă nu va primi scuze, până la şedinţa viitoare, de la liderul PNL, Crin Antonescu, pentru declaraţii făcute de acesta din urmă într-o emisiune de televiziune.

Grigore a afirmat că preşedintele PNL, invitat într-o emisiune la Antena 3, l-ar fi acuzat că nu are onoare.

„Domnul Antonescu nu este un simplu politician, ci este preşedintele unui mare partid din Opoziţie şi copreşedintele unei coaliţii a Opoziţiei - USL. Dacă întreg aliotmanul Opoziţiei se împiedică de Dan Grigore, îi propun un târg avantajos: dacă până la şedinţa următoare nu «proliferează» scuzele de rigoare sau ceva echivalent, eu, joi, la şedinţa următoare, îmi voi da demisia din CNA”, a afirmat Dan Grigore.

În iulie 2000 Dan Grigore a fost numit de Guvernul României, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, iar în 2007 a primit un nou mandat de 6 ani.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter