Actualitate

„Ziua Porţilor Deschise” la Teatrul Naţional din Cluj

<p />În data de 27 martie, Teatrul Naţional „Lucian Blaga” va organiza o nouă ediţie a „Porţilor Deschise”.

În fiecare an, evenimentul are loc concomitent cu Ziua Mondială a Teatrului, când instituţia oferă o serie de activităţi prin care îşi propune să atragă segmente cât mai variate de public, de la copii şi până la adulţi.

De departe, cel mai interesant moment al zilei va fi acela când publicul va putea vizita întreaga clădire, de la subsol, la cabine, foaiere şi până pe scenă. Tururile îi vor avea ca ghizi pe actorii teatrului.

Pe toată durata „Zilei Porţilor Deschise”, vizitatorii vor putea vedea, în diferite locaţii din clădirea teatrului, proiecţii cu fragmente video din spectacole, proiecţii cu afişe şi fotografii din arhiva instituţiei.

Ziua Mondială a Teatrului a fost creată în 1961 de către Institutul Internaţional de Teatru, ca semn de apreciere a uneia dintre cele mai vechi arte, arta scenică. Evenimentul este marcat în fiecare an de un mesaj citit de o personalitate marcantă a scenei mondiale.

Primul Mesaj Internaţional de Ziua Mondiala a Teatrului a fost scris de Jean Cocteau (Franţa) în anul 1962. Alte personalităţi, care de-a lungul timpului au scris mesaje rămase celebre de Ziua Teatrului au fost Arthur Miller, Laurence Olivier, Peter Brook, Pablo Neruda, Maurice Bejart, Eugen Ionescu şi Radu Beligan.

Un program asemănător a pregătit pentru clujeni şi Teatrul Maghiar de Stat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter