Actualitate

Cum poate deveni naşterea o experienţă plăcută? Platformă online pentru mămici

<p /><img src="documente/stories/2012/03_martie/12/p06 mami fest _sc_26.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cursurile prenatale, gimnastica prenatală şi informarea corectă despre naştere sunt doar câteva metode prin care naşterea poate deveni o experienţă plăcută, de neuitat.

Viitoarele mame pot afla mai multe despre naştere de pe platforma mamaresponsabila.ro.

Cea mai nouă platformă online de parenting, mamaresponsabila.ro, se adresează atât viitoarelor mame cât şi mamelor care au copii cu vârsta până la 5-7 ani. Femeile pot afla informaţii medicale, dar şi financiare şi juridice.

Cea mai nouă platformă online de parenting, mamaresponsabila.ro a fost lansată la sfârşitul săptămâni trecute în cadrul Mami Fest, festivalul mămicilor responsabile care a avut loc în Iulius Mall. Platforma este destinată viitoarelor mame, dar şi celor care au deja copii cu vârsta până la 5-7 ani. „Este o platformă care se adresează tuturor mămicilor încă din momentul când se pregătesc să devină mame şi până când copilul ajunge la vârsta de 5-7 ani”, a declarat Rodica Leva, managerul de proiect.

Specialiştii prezenţi la evenimentul de lansare le-au explicat mamelor că există în prezent diverse metode de a transforma naşterea într-o experienţă plăcută. „Nu întotdeauna ce avem noi în minte se materializează întocmai la naştere, de aceea în prezent există multe mai multe modalităţi de pregătire: cursuri, gimnastică prenatală, gimnastică în apă”, a afirmat Nora Niculescu, psiholog, specializat în cursuri prenatale. Ea a mai spus că există şi cursuri de pregătire după naştere: gimnastica şi masajul bebeluşului, gimnastica mamă - bebeluş.

Viitoarele mame, pregătite pentru neprevăzut

Specialiştii prezenţi la eveniment au subliniat că şi în România începe să prindă contur planul de naştere prin care viitoarele mame află toate informaţiile necesare din momentul în care intră în spital până când se externează. „Trebuie să fiţi pregătiţi pentru neprevăzut, să fiţi informaţi ca părinţi pentru a lua decizii corecte, în mod informat”, a precizat Nora Niculescu.

Mamele prezente la eveniment au confirmat importanţa cursurilor prenatale care le-au ajutat ca naşterea să devină o experienţă plăcută. „Am făcut un curs prenatal în care am învăţat tot ce trebuie să ştiu pentru a avea o experienţă plăcută, de neuitat. Printre altele, am învăţat cum să respir, cum să mă relaxez”, a spus Roxana Gabor, una dintre mămicile care au urmat cursuri prenatale.

Răspunsuri de la specialişti

Mai multe informaţii despre cursuri prenatale, gimnastică prenatală, alimentaţie sănătoasă şi alte detalii despre experienţa de a fi părinte se găsesc pe platforma online mamaresponsabila.ro. Specialişti din diverse domenii de activitate, de la medical la financiar, îşi vor aduce contribuţia la redactarea articolelor care vor fi publicate pe site-ul mamaresponsabila.ro şi vor certifica informaţiile publicate.

abonare newsletter