Externe

Orașul unde toți aleargă ca să-l slăbească pe primar

În micuța comună Valdobbiadene din provincia Treviso, Italia, o inițiativă neobișnuită a primarului Luciano Fregonese a captivat atenția localnicilor și nu numai.

Primarul din Valdobbiadene, Italia, a început să alerge după ce s-a îngrășat 40 de kilograme, iar orașul aleargă cu el. Foto: Luciano Fregonese /Facebook Primarul din Valdobbiadene, Italia, a început să alerge după ce s-a îngrășat 40 de kilograme, iar orașul aleargă cu el. Foto: Luciano Fregonese /Facebook

 

 


După zece ani în funcție, acesta s-a îngrășat 40 de kilograme. Fregonese a primit „un ultimatum neoficial” din partea cetățenilor săi: să slăbească pentru a reveni la greutatea inițială de 90 de kilograme. Practic, cineva a scris pe un perete că e „burtos”.

 


Ca răspuns la această provocare, primarul a lansat acum o lună o inițiativă săptămânală. În fiecare joi, la ora 19.30, Fregonese începe o alergare prin oraș, iar locuitorii i s-au alăturat, anunță open.online. Nu e o simplă alergare, ci și un fel de consiliu municipal itinerant, unde cetățenii pot discuta direct cu primarul lor.

Slăbitul devine afacere publică: Primarul italian care aleargă alături de cetățenii săi

Deși a început modest, cu doar câțiva participanți, inițiativa a crescut rapid în popularitate. La a doua ieșire, 45 de persoane s-au alăturat primarului, iar numărul a ajuns până la 152 de participanți într-o singură seară. 


Chiar și pe vreme caniculară, peste 140 de persoane continuă să participe.

CITEȘTE ȘI:
Transformare uluitoare: O tânără a pierdut 30 de kilograme în doar patru luni schimbând rutina la micul dejun

Plimbarea atrage o gamă variată de cetățeni, de la copii de șase ani până la vârstnici de 70 de ani, cu o majoritate feminină. O participantă devotată chiar monitorizează traseul, măsurând distanța parcursă și altitudinea.


Valdobbiadene, orașul unde primarul face fitness cu locuitorii 

În ciuda eforturilor, primarul Fregonese nu a reușit încă să piardă în greutate. El recunoaște că funcția de primar i-a afectat condiția fizică, menționând că într-o noapte în care a dormit șase ore a avut 478 de episoade de apnee. 

Cu toate acestea, analizele medicale arată că, în general, starea sa de sănătate este bună.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Leguma care îmbunătățește vederea. Previne cancerul, tratează infecțiile și e recomandată pentru slăbire

Ultimele Stiri
abonare newsletter