Actualitate

După succesul de la Cannes „După dealuri” cunoaște succesul comercial

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/29/12-dupa dealuri.jpg" border="0" align="right" />Filmul „După dealuri”, regizat de Cristian Mungiu, câştigător a două premii la Festivalul de la Cannes, se bucură de un succes foarte mare. El a fost deja cumpărat pentru a fi difuzat în Europa, America, dar şi Australia, a declarat luni, într-o conferinţă la Sibiu, directorul celui mai mare festival de teatru din România, Constantin Chiriac, cel care conduce şi Teatrul Naţional „Radu Stanca”, unde joacă una din actriţele premiate, Cristina Flutur.</p>

„Am vrut să vă fac o mare surpriză. Am vrut să aduc filmul în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), însă domnul Mungiu va fi absent atât de la festivalul de la Sibiu, cât şi de la Cluj. (...) Filmul a avut succes foarte mare şi a fost cumpărat pentru a fi distribuit în foarte multe locuri ale lumii, în America, Europa, Australia”, a spus Constantin Chiriac.
Acesta a dezvăluit presei, că a stabilit deja cu Cristian Mungiu să difuzeze 'După dealuri' la Sibiu, ca un omagiu adus actriţei Cristina Flutur, angajată a Teatrului Naţional din Sibiu.
„Deja am stabilit de comun acord cu domnul Mungiu pentru a face o premieră a acestui film, împreună cu Teatrul Naţional «Radu Stanca». Filmul îl vom vedea fie în Teatru, fie la Sindicate. Se cuvine să facem o reverenţă acestei mari actriţe. Cristina Flutur a strălucit în câteva spectacole ale Teatrului de la Sibiu”, a anunţat directorul FITS.
Constantin Chiriac spune că a remarcat-o pe Cristina Flutur, în urmă cu zece ani, când a terminat facultatea la Cluj şi s-a grăbit să o angajeze. Născută la Iaşi, Cristina Flutur a jucat în câteva spectacole de succes ale teatrului sibian, din care, „Viaţa cu un idiot” , „Plastilina” , „Turandot”, „Love Factory”, însă a avut un adevărat moment de glorie pe scenă în spectacolul „Viaţa cu un idiot”, în care criticii au numit-o „actriţa cu o mie de feţe”. Directorul FITS spune că „Viaţa cu un idiot”, construit după o formulă filmică, i s-a potrivit mănuşă Cristinei, iar după acest rol ea a fost remarcată de mulţi regizori.
După rolul din „După dealuri”, Cristina Flutur se pregăteşte de repetiţii pentru unul din rolurile principale din spectacolul „Platonov” , regizat de Alexandru Dabija, care va avea premiera la toamnă, la Sibiu.
„Este o actriţă foarte, foarte specială şi un om foarte dedicat. E o fată foarte deşteaptă, este din Iaşi, şi-a făcut studiile la Cluj. Când a venit, m-a surprins prin mobilitatea pe care o are intelectual, în acelaşi timp vorbeşte foarte, foarte bine două limbi străine. În acelaşi timp se integrează în ceea ce înseamnă cerinţele marilor regizori. Este o actriţă cu personalitate, ştie să se bată, îşi cunoaşte calităţile şi limitele. Este un mare câştig pentru colectivul sibian, o asemenea actriţă”, aşa o caracterizează directorul teatrului sibian, pe cea care a câştigat premiul pentru interpretare feminină, la Cannes.
Pentru a putea merge la filmările care au avut loc în iarnă, Cristina a fost nevoită să îşi ia concediu de la Teatrul Naţional „Radu Stanca”.
Creaţia lui Mungiu a reuşit să ia două premii la Cannes, premiul pentru scenariu şi premiul pentru interpretare feminină, care a fost acordat celor două actriţe, Cosmina Stratan şi Cristina Flutur.

Ultimele Stiri
abonare newsletter