Actualitate

Bac fără incidente în Cluj

<p><img src="documente/stories/2012/06_iunie/13/05-bacalaureat.jpg" border="0" align="right" />Primele două zile ale examenului de Bacalaureat s-au desfăşurat fără incidente în judeţul Cluj, a anunţat ieri conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj. Elevii sunt supravegheaţi cu 570 de camere.</p>

5.388 de absolvenţi de liceu din judeţul Cluj susţin probele examenului de Bacalaureat în această perioadă. Dintre aceştia, 1.016 sunt absolvenţi din promoţiile anterioare care nu au reuşit să treacă Bacul în anii trecuţi. Valentin Cuibus, inspector şcolar general al ISJ Cluj a declarat că cei 1.016 absolvenţi reprezintă doar 30% din numărul total al absolvenţilor din anii anteriori deoarece majoritatea preferă să intre în sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat pe principiul că probele vor fi mai uşoare.
În perioada 11-13 iunie are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, proba A. Potrivit conducerii ISJ Cluj, nu a fost nici un fel de incident până acum la această probă.
În perioada 13-15 iunie are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, proba B, în 18 – 22 iunie se desfăşoară evaluarea competenţelor digitale, iar în 25 – 27 iunie are loc proba de limbă străină.
Probele de competenţe se desfăşoară în 59 de centre, toate fiind dotate cu camere de supraveghere. În total, există 570 de camere de supraveghere. „Avem camere de supraveghere la toate centrele şi pentru toate spaţiile în care se multiplică subiectele şi în care se primesc lucrările după terminarea examenului”, a precizat Cuibus.

Probele scrise încep în 2 iulie

După terminarea probelor de competenţe, absolvenţii vor începe probele scrise care debutează în 2 iulie, cu proba la limba şi literatura română, urmată de limba şi literatura maternă în 3 iulie. În 6 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar în 8 iulie afişarea rezultatelor. Contestaţiile se pot depune în 9 iulie, între orele 8.00 – 12.00.
Probele scrise se vor susţine în 19 centre, iar evaluarea lucrărilor se va face în trei centre. În examenul de Bacalaureat sunt implicaţi 800 de profesori.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter