Actualitate

CAMPANIE MONITORUL: Semnează petiția online pentru Horia R. Patapievici!

<p><img src="documente/stories/2012/06_iunie/18/patapievici.jpg" border="0" align="right" />Monitorul de Cluj atrage atenția autorităților și cere sprijinul opiniei publice din țară și din străinătate pentru a opri politizarea Institutului Cultural Român și epurarea pe criterii exclusiv politice a actualului președinte, Horia Roman Patapievici.</p>

Credem că doar sprijinul dumneavoastră, al cititorilor noștri, poate opri acțiunile Guvernului Ponta, care încearcă să-și aservească această instituție culturală și, mai grav, dorește să îl înlăture de la conducerea ICR pe Horia Roman Patapievici, unul dintre cei mai marcanți intelectuali români contemporani, foarte cunoscut în cercurile intelectualității internaționale.
Cu ce a greșit Patapievici? Cu nimic. Institutul Cultural Roman a fost controlat recent de inspectorii Curții de Conturi, care nu au descoperit nici un fel de neregulă de ordin financiar care să justifice intervenția brutală a politicienilor în activitatea și organizarea instituției.
Mai mult, actuala organizare a ICR, în baza Legii 356/2003, prin care se stipula că instituția funcţionează sub autoritatea Preşedintelui României, a fost funcțională sub mandatul președintelui Ion Iliescu (PSD).
Aceste argumente demonstrează că gestul premierului Victor Ponta de a modifica Legea 356/2003 prin ordonanță de urgență are un substrat exclusiv politic și urmărește subordonarea politică a instituției.
Semnați această petiție: http://www.petitiionline.com/petitie/semneaza-petitia-pentru-salvarea-institutului-cultural-roman/101 pentru a opri epurarea pe criterii politice a președintelui Institutului Cultural Român, Horia Roman Patapievici, a cărui singură vină este, probabil, aceea că poartă papion și nu se pleacă în fața presiunilor politice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter