Actualitate

Ceremonie militară, în centru, de Ziua Drapelului

<p><img src="documente/stories/2012/06_iunie/26/01-inaltarea drapelului la cluj_ft 10.jpg" border="0" style="float: right; border: 0px none; margin: 2px 5px;" />Ziua Drapelului Naţional, sărbătorită în fiecare an în 26 iunie, va fi marcată la Cluj-Napoca printr-o slujbă de sfinţire şi o ceremonie militară.</p>

Divizia 4 Infanterie „Gemina” organizează astăzi de la ora 10, în Piaţa Avram Iancu, în colaborare cu Prefectura Cluj şi Primăria Municipiului Cluj–Napoca, o ceremonie militară dedicată Zilei Drapelului Naţional al României. Drapelul a fost coborât de pe catarg aseară, la ora 18.30 şi introdus în Catedrala Ortodoxă, unde a rămas până în această dimineaţă.  
Înainte de ridicarea pe catarg, Drapelul Naţional al României va fi sfinţit în cadrul unei slujbe care va  avea loc în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. Potrivit Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, la activitate, pe lângă reprezentanţii Prefecturii Cluj, Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, sunt aşteptaţi să asiste toţi cei care vor să-şi exprime şi cu această ocazie, sentimentele de respect faţă de unul dintre cele mai importante simboluri naţionale. Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie. G.D.

Ultimele Stiri
abonare newsletter