Actualitate

Avocatul lui Sorin Apostu crede că fostul primar va fi eliberat

<p>Avocatul Gheorghiţă Mateuţ, apărătorul lui Sorin Apostu, a declarat presei, luni, la ieşirea din sala de judecată, că are încredere că de această dată instanţa Curţii de Apel Târgu Mureş, care instrumentează dosarul fostului primar din Cluj Napoca, va decide eliberarea acestuia sub control judiciar, în caz contrar putându-se ajunge inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).</p>

„De fiecare dată am avut încredere şi am încredere şi acum. Şi am şi mai mare încredere pentru că deja a trecut un timp îndelungat, cred că durata detenţiei, în situaţia în care s-ar menţine, ar risca să devină excesivă şi disproporţionată în raport cu scopurile, măsurile preventive prevăzute de Codul de Procedură Penală”, a declarat Mateuţ, după formularea a celei de-a douăzecea cereri de eliberare sub control judiciar a lui Sorin Apostu.
Apărătorul a subliniat că pentru menţinerea în stare de arest preventiv a lui Sorin Apostu trebuie să existe fapte materiale şi că în acest moment acestea nu ar exista.
La termenul de luni, de la Curtea de Apel Târgu Mureş, fostul primar din Cluj Napoca, Sorin Apostu, și apărătorul său au solicitat instanţei de judecată eliberarea provizorie a inculpatului sub control judiciar.
Sorin Apostu este singurul dintre cei patru inculpaţi din dosar – Călin Mihai Stoia, Monica Apostu, soţia fostului primar, şi Aspazia Droniuc, care are şi calitatea de denunţător – care este judecat în stare de arest preventiv.

Ultimele Stiri
abonare newsletter