Actualitate

Remus Lăpușan, politicianul social-democrat cinstit și sărac?

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/07_iulie/30/05-remus lapusan usl _sc_11.jpg" border="0" align="right" />Preşedintele PSD Cluj și-a făcut, în vereme de criză, o vilă al cărui preț este evaluat la un milion de euro.</strong>

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan deţine o vilă impresionantă pe strada Uliului, din Cluj-Napoca, care este de altfel, una dintre zonele cu cele mai frumoase panorame asupra oraşului, scriu jurnaliştii de la Evenimentul Zilei.

În declaraţia de avere pe care a completat-o în momentul în care şi-a preluat mandatul de consilier judeţean, Lăpuşan a menţionat că salariul lui de preşedinte al Directoratului Uniqa Asigurări de Viaţă este „confidenţial".
Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan încalcă astfel prevederile Legii 176/2010, privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, lege care prevede că toate veniturile realizate de persoanele care au obligaţia să completeze declaraţiile de avere sunt publice. Nepublică este doar adresa unde locuieşte politicianul respectiv, mai precizează publicația citată.

Vilă „de criză

Casa de pe strada Uliului a început să fie construită de Remus Lăpuşan în cursul anului 2010, în perioada în care era consilier local în cadrul Consiliului Local Cluj Napoca. Exact în aceeaşi perioadă societatea de asigurări Unita, care a devenit Uniqa, condusă de Lăpuşan, asigura parcul auto al RATUC Cluj, cu directa complicitate a primarului arestat Sorin Apostu. Lăpuşan a fost acuzat de presă că se află în conflict de interese deoarece cu o mână vota bugetul RATUC, care include şi sumele de asigurări, şi cu alta semna contracul cu această regie.
Pe strada Uliului un metru pătrat de teren se vinde cu sume cuprinse între 55 şi 120 de euro. Preţurile diferă în funcţia de zona unde este amplasat terenul şi de panorama superbă asupra oraşului. În declaraţia de avere, Lăpuşan susţine ca are o casă care este „în curs de intabulare". La rubrica "suprafaţa", politicianul nu a scris nimic dar o simplă privire aruncată asupra casei arata faptul că aceasta are peste 300 de metri pătraţi suprafaţă construită. Terenul pe care a fost construită vila are o suprafaţă de peste 2.000 de mp, scrie cotidianul Evenimentul Zilei.

Implicat în scandalul Apostu

Reamintim că Agenția Națională de Integritate l-a verificat în această primăvară pe Remus Lăpușan, care a asigurat parcul auto al RATUC. Dezvăluirea a fost făcută în cursul cercetării penale care a avut loc împotriva fostului primar Sorin Apostu. Lăpușan s-a aflat, practic, în conflict de interese, deoarece el ocupa și funcția de consilier local și a votat bugetul Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj, instituție aflată în subordinea Consiliului Local Cluj-Napoca.

Lăpuşan: „Am făcut totul legal“

Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan a completat pentru Monitorul de Cluj că are o casă pe strada Uliului, „care este în curs de întăbulare, lucru de care urmează să mă ocup zilele următoare“. „Am scris asta în declaraţia de avere, că este în curs de întăbulare“, a explicat social democratul. Întrebat dacă locuieşte deja în această casă, el a precizat că „momentan am domiciulul stabil pe strada Câmpului, dar domiciulul meu va fi în curând pe strada Uliului“. În ce priveşte suprafaţa imobilului, liderul PSD Cluj a declarat că „nu se cere trecerea acesteia în declaraţia de avere“. „Am făcut totul legal, conform legii, de la momentul construcţiei. Totul este în declaraţia de avere“, a mai spus el.

Ultimele Stiri
abonare newsletter