Actualitate

Lipsa canalizării de pe Borhanci, sursă de nervi pentru vecini

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/07_iulie/31/borhanci strazi in lucru _sc_08.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Locuitorii din vecinătatea străzii Borhanci sunt deranjaţi de mirosul şi deversările din fosele septice ale proprietarilor din zona respectivă şi cer Primăriei să rezolve problema. </strong>

Primăria Cluj-Napoca i-a somat pe toţi cei care locuiesc pe strada Borhanci să facă demersurile necesare pentru a se racorda la canalizare până la 1 august.

Clujenii care locuiesc în cartierul Borhanci solicită Primăriei Cluj-Napoca să rezolve cât mai rapid problema lipsei de canalizare de pe strada Borhanci din cauză că mirosul şi deversările de la fosele unor proprietari de pe respectiva stradă au devenit insuportabile pentru locuitori. „În numele locuitorilor de pe strada Ionel Perlea, cartier Borhanci vă rog să luaţi la cunoştinţă că pe această stradă se deversează dejecţiile din fosa septică a imobilului de pe strada Borhanciului 92A. Această situaţie durează deja de prea multă vreme indiferent că este vară sau iarnă şi suntem în situaţia în care avem copii mici, circulăm cu maşina prin aceste dejecţii, mirosul fiind insuportabil. Dorim să luaţi măsuri urgente împotriva persoanelor care se fac vinovate de acest lucru”, a afirmat Cosmin Cotinghiu, pe portalul domnuleprimar.ro.

Somaţi de Primărie să se racordeze la utilităţi

Primăria Cluj-Napoca a trimis până acum mai multe somaţii locuitorilor de pe strada Borhanci pentru a face demersurile necesare să se racordeze la canalizare, în caz contrar lucrările de modernizare a străzii nu vor putea fi terminate. Cea mai recentă somaţie are ca termen data de 1 august. „În baza HCL nr. 191/2009 privind buna gospodărire a municipiului Cluj-Napoca, proprietarii au obligaţia să întreprindă măsurile legale pentru racordarea imobilului la canalizarea stradală existentă sau la reţeaua nou introdusă pe străzile în curs de modernizare. Nerespectarea celor mai sus menţionate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.000 lei”, au menţionat recent reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Modernizarea a început în martie


Lucrările de modernizare a străzii Borhanci au început în luna martie a acestui an, la acea dată fiind demarcate şi lucrările pe strada Oaşului. Lucrările prevăd amenajarea căii de rulare cu două sau trei benzi, precum şi construirea de trotuare şi rigole pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale. Valoarea estimată a lucrărilor se ridică la 21.717.620 lei pentru strada Oaşului şi 8.397.111 lei pentru strada Borhanci.
Lucrările se vor finaliza în cursul anului 2012.

Ultimele Stiri
abonare newsletter