Actualitate

Cinema în aer liber, săptămâna viitoare în Piața Unirii

<p> </p> <p><strong><img src="documente/stories/proiectie.jpg" border="0" style="margin: 5px; float: left;" />Piața Unirii din Cluj-Napoca se va transforma în cinematograf în aer liber săptămâna viitoare, când va poposi aici Caravana Metropolis.</strong></p>

 

În perioada 7-12 august, în fiecare seară, începând cu ora 21:30, Asociaţia Culturală Metropolis şi Vodafone România invită publicul clujean în Piaţa Unirii, la șase proiecţii gratuite de film în aer liber.


 

Caravana Metropolis aduce în România un concept popular peste hotare, “Cinema în aer liber”, împreună cu cel mai mare ecran gonflabil din România, de 120 m², şi un proiector de 17.000 de lumeni, care va transforma vizionarea oricărui film într-o experienţă de neuitat.


 

 


Prin evenimentul Cinema în aer liber, Asociaţia Culturală Metropolis propune o alternativă la cinematograful clasic, accesibilă tuturor. Evenimentul are ca obiectiv

atragerea atenţiei publicului larg asupra celei de-a şaptea arte, savurate de această


dată într-un mediu diferit, într-un spaţiu deschis. Intrarea la proiecţiile din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Ce filme puteți viziona?


Publicul clujean se va putea bucura alături de prieteni şi familie, în răcoarea serii, de şase surprize cinematografice, atât producţii internaţionale, cât şi româneşti, apreciate la festivaluri internaţionale de film, de presa internaţională de specialitate, şi filme de box office. Filmele selectate împacă toate gusturile, atât pe ale cinefililor, cât şi pe ale amatorilor de distracţie şi relaxare în aer liber. Printre acestea se numără şi două avanpremiere naţionale.

Filmele care vor putea fi vizionate săptămâna viitoare sunt: “Tatăl Fantomă”, în  regia lui Lucian Georgescu (marți) și “Izvorul Femeilor”, de Radu Mihaileanu (miercuri). Joi în Piața Unirii va fi proiectat filmul “Loverboy”, regizat de Cătălin Mitulescu, câştigător al premiilor The Heart of Sarajevo pentru cea mai bună actriţă Ada Condeescu și Golden Goddess la Prishtina IFF 2011, pentru cel mai bun actor şi cel mai bun film, urmând ca vineri să fie proiectată pelicula “Perfect Sense”, în regia lui David Mackenzie.

Sâmbătă clujenii se vor putea bucura de o avanpremieră națională – filmul “Xingu– În Inima Amazonului”, regizat de Cao Hamburger. Filmul este laureat la Panorama Audience Award la Berlinale 2012. Ultimul film prezentat în cadrul Caravanei Metropolis este tot o avanpremieră naţională, pelicula “Zarafa”, în regia lui Rémi Bezançon şi Jean-Christophe Lie -- animator pentru producţiile Disney -Tarzan, Hercule şi Cocoşatul de la Notre-Dame.

Primul sezon al cinematografului în aer liber este programat între 10 iulie şi 16 septembrie 2012, oferindu-le astfel iubitorilor de film din principalele orașe din țară posibilitatea să participe la proiecții în pieţele centrale şi parcuri. Până acum, caravana a ajuns în Braşov, Constanţa şi Bucureşti, unde a înregistrat un public de peste 20.000 de spectatori în cele trei săptămâni, iar în prezent se află la Timişoara (31 iulie- 05 august).

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter