Actualitate

Şeful AJOFM Cluj vrea un studio TV pentru angajarea clujenilor la firme din străinătate

<p>Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj va depune în primăvara acestui an un proiect prin care se doreşte construirea, cu fonduri europene, a unui studio TV în care clujenii să dea interviuri de angajare pentru firme din străinătate.<br /> <br />'Agenţia redactează în acest moment un proiect pentru a-l depune pe Axa 6.2, AM POSDRU, care se referă la stimularea ocupării transnaţionale şi avem în vedere realizarea unui proiect cu titlul 'Studio TV de ocupare a forţei de muncă în Europa'. Nu mai există nici un astfel de proiect niciunde, de a realiza interviurile în direct', a declarat şeful AJOFM Cluj, Daniel Don, susţinând că proiectul este 'o premieră mondială'.<br /> <br />El a explicat că în acest moment procedura de angajare a unei persoane din România de către o firmă din afara ţării este destul de anevoioasă şi complicată, deoarece presupune deplasarea pe distanţe foarte mari a persoanelor implicate. În afară de aceasta, intervin probleme legate de costurile de deplasare, de timpul îndelungat sau de necunoaşterea limbii şi a culturii.</p>

Astfel, pentru crearea acestui studio AJOFM Cluj va încheia parteneriate cu instituţiile similare din ţările nordice, inclusiv Norvegia, din Marea Britanie şi Austria, deoarece aceste state au un număr mare de locuri de muncă disponibile pentru cetăţenii din afara graniţelor lor.

Studioul TV va fi dotat cu tehnica necesară realizării unui interviu în direct, care să fie transmis pe calculator, on-line şi care să faciliteze angajatorului discuţia cu candidatul. La nevoie, acesta poate da şi o probă practică.

'Dacă angajatorul va dori şi o probă de lucru, un cameraman cu o cameră mobilă va însoţi candidatul la sediul unui agent economic partener şi va transmite filmarea', a declarat şeful AJOFM.

Proiectul va fi depus în luna aprilie şi ar putea fi evaluat până în luna iunie, astfel că la finalul acestui an există şanse ca studioul TV să fie funcţional.

Ultimele Stiri
abonare newsletter