Actualitate

A început Carnavalul de la Rio

<p><img src="documente/stories/03_martie/07_ziua/carnival-rio-float-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></p> <p />Şcoala de samba Sao Clemente a deschis ieri seară prima noapte a luxoaselor defilări pe sambodromul de la Rio.

Sao Clemente a ales să aducă un omagiu oraşului Rio de Janeiro cu o samba pe tema “Rio al meu, al tău, al nostru, binecuvântat de zei”. Aceste defilări, în faţa unui public format din 70.000 de privilegiaţi pe sambodrom (un bulevard lung de 700 m, bordat de gradene şi de loji pentru VIP-uri), constituie o veritabilă competiţie urmărită de brazilieni cu aceeaşi pasiune ca şi marile meciuri de fotbal. Peste 800.000 de turişti brazilieni şi străini au venit în Rio, vărsând aproape 900 de milioane de dolari hotelurilor, barurilor şi restaurantelor oraşului, potrivit calculelor municipalităţii.

Cele mai bune 12 şcoli de samba ale oraşului îşi dispută titlul de “Campioană a Carnavalului”. În fiecare şcoală tensiunea este mare. Ele au cheltuit până la 5 milioane de dolari pentru a-şi pregăti defilarea, finanţată în mod tradiţional de mafia jocurilor clandestine, dar şi de tot mai mulţi sponsori de marcă. Miile de dansatori se străduiesc să-şi facă şcoala câştigătoare într-o defilare impecabilă care durează exact 82 de minute, juriul făcând departajarea după criterii foarte stricte în funcţie de costume, ritm, originalitatea temelor şi în special evoluţia dansatorilor. În mod excepţional însă, în acest an juriul nu va nota trei şcoli ale căror ateliere, care alegorice şi costume au fost devastate de incendiu. Alte şase şcoli vor defila luni în această seară învingătoarea urmând să fie cunoscută miercuri. Circa 50.000 de poliţişti sunt mobilizaţi pentru a menţine securitatea în Rio de Janeiro, considerat unul dintre cele mai puţin sigure oraşe în lume, ales totuşi să găzduiască Jocurile Olimpice în 2016.

Ultimele Stiri
abonare newsletter