Actualitate

Elevii cu deficienţe de auz expun la Galeria Arte

<p>Liceul pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca organizează în perioada 21 martie – 14 aprilie, la Galeria Arte de pe strada Vasile Alecsandri, nr.1, expoziţia rezultatelor Concursului Artistic Internaţional “Poveste în acuarelă”.</p> <p />

“Poveste în acuarelă” este un concurs artistic cu caracter interdisciplinar, aflat la cea de a III-a ediţie, în care au fost implicaţi circa 200 de elevi şi preşcolari din şcolile speciale şi de masă din ţară, precum şi din şcoli speciale din străinătate, respectiv Franţa, Finlanda, Ungaria, Slovacia, şcoli cu care Liceul pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca dezvoltă parteneriate educaţionale în cadrul reţelei europene HIPEN. Obiectivul general al concursului este valorificarea în procesul instructiv-educativ a potenţialului creativ al elevului deficient de auz, în vederea eliminării decalajului informaţional şi a creşterii motivaţiei pentru învăţare, prin activităţi interdisciplinare. Astfel, s-a dorit ca elevii implicaţi în concurs să manifeste o creştere a calităţii învăţării la literatură şi o motivaţie crescută pentru actul învăţării, cuantificabile prin transferarea cunoştinţelor însuşite la literatură în context nou, respectiv redarea acestora grafic sau pictural. Mai exact, prin acest concurs s-a urmărit creşterea adaptabilităţii şcolare a elevilor deficienţi de auz, recuperarea deficitelor informaţionale, valorificarea talentelor autentice, şanse egale cu copiii auzitori prin activităţi de socializare şi creative.

Anunţarea câştigătorilor concursului şi decernarea diplomelor concursului va avea loc vineri, cu ocazia Zilei Şcolii, la sediul Liceului pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca, de pe calea Dorobanţilor Nr. 40.

Ultimele Stiri
abonare newsletter