Actualitate

Bani pentru Frata, Suatu şi Palatca

<p><img src="documente/stories/03_martie/22_ziua/radu bica vicepresedinte consiliu judetean conferinta rp 4.jpg" border="0" alt="Radu Bica, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, spune că investiţiile din turism vor fi „impulsionate” de cele în infrastructura rutieră şi cele culturale" style="float: left; margin: 5px 2px;" />Consiliul Judeţean a eliberat patru certificate de urbanism şi o autorizaţie de construire pentru investiţii în comunele Suatu, Frata şi Pălatca.</p> <p />

Drumul comunal DC 48 din comuna Suatu va fi reabilitat, Consiliul Judeţean eliberând în acest sens certificatul de urbanism necesar. Vor fi reparate astfel inclusiv străzile aferente acestei localităţi pe o lungime de 5063,34 metri.

Principalele lucrări ce se vor realiza vor asigura scurgerea apelor pluviale în bune condiţii. Tot pentru comuna Suatu a fost eliberat şi certificatul de urbanism referitor la realizarea unei reţele de canalizare ape uzate, precum şi a unei staţii de epurare. Traseul conductelor va fi amplasat de-a lungul căilor de comunicaţie rutiere existente (DJ 161 H, DC 48, străzi ale localităţii, drumuri agricole), iar staţia de epurare se va construi pe un teren aparţinând domeniului public comunal, pe care, conform PUG, este amplasat un târg de animale, în prezent dezafectat.


Pentru comuna Frata a fost eliberat un certificat de urbanism care propune înfiinţarea unui centrul de informare turistică.

Un alt certificat de urbanism pentru comuna Frata vizează reabilitarea şi extinderea căminului cultural din localitatea Soporu de Câmpie. Lucrările presupun reabilitarea structurală şi termică a căminului, precum şi extinderea clădirii.


Casă ţărănească şi grajd cu şură la muzeu

Pentru comuna Pălatca, sat Mureşenii de Câmpie, a fost eliberată autorizaţia de construire pentru edificarea „Complexului Muzeal Mureşenii de Câmpie”.  Acesta va fi compus dintr-o casă-muzeu (clădirea există, trebuie doar igienizată şi reabilitată), o biserică de lemn (monument istoric aflat în acest moment într-o stare avansată de degradare), o casă ţărănească, un grajd cu şură, o magazie de cereale şi un foişor.


„Varietatea acestor certificate de urbanism şi autorizaţii de construire eliberate de Consiliul Judeţean demonstrează încă o dată rolul activ asumat de administraţia judeţeană în dezvoltarea echilibrată şi armonioasă a tuturor zonelor rurale ale judeţului nostru. Reabilitarea infrastructurii rutiere, a celei de apă şi a celei culturale are rolul de a maximiza impactul investiţiilor realizate în domeniul turismului”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica.

Ultimele Stiri
abonare newsletter