Actualitate

Colegiul turdean “Mihai Viteazu” primeşte 2,3 mil. euro

<p>Această sumă va acoperi atât lucrările de reabilitare şi modernizare la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Turda, cât şi dotarea la standarde europene a laboratoarelor.</p> <p />

La finele săptămânii trecute, primarul Turzii, Tudor Ştefănie, a semnat contractul pentru o nouă finanţare provenită din fonduri nerambursabile.

Este vorba despre proiectul „Reabilitarea, Modernizarea şi Eficientizarea Energetică a Colegiului Naţional Mihai Viteazul”, având o valoare totală de circa 2,3 milioane de euro, finanţare nerambursabilă obţinută prin intermediul Serviciului de Finanţări Externe şi Relaţii Internaţionale al municipalităţii turdene. Evenimentul a avut loc la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest. Un rol important în parafarea acordului l-a avut Serviciului de Finanţări Externe şi Relaţii Internaţionale al municipalităţii turdene.


Lucrările încep la vară

Perioada de implementare a proiectului este de 45 de luni, din care lucrările se vor întinde pe o perioadă de 36 de luni. În următoarea perioadă va fi pregătită documentaţia pentru realizarea achiziţiilor publice prevăzute în contract, urmărind ca lucrările să debuteze cât mai repede, încă din vacanţa de vară a elevilor.


“Realizarea acestui nou proiect investiţional, alături de celelalte finanţări obţinute de municipalitatea turdeană, va contribui semnificativ la punerea în aplicare a planurilor de dezvoltare durabilă concepute pentru acest areal”, arată reprezentanţii municipalităţii într-un comunicat de presă.

Sursa de finanţare a proiectului este Programului Operaţional Regional, Axa 3, Domeniul Major de Intervenţie 3.4 (Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare, şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă). Banii vor fi destinaţi realizării lucrărilor de reabilitare şi modernizare a infrastructurii obiectivului, dar şi dotării la standarde europene a laboratoarelor colegiului cu echipamente şi aparatură de specialitate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter