Actualitate

Care e cea mai ieftină piaţă din oraş?

<p><img src="documente/stories/03_martie/23_ziua/03-tarabe-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Controalele la comercianţii din pieţele agroalimentare s-au intensificat. Inspectorii verifică în ce măsură sunt respectate pragurile maximale ale preţurilor la produse.</p>

 

Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin Serviciul Administrare Hale şi Pieţe, în colaborare cu Poliţia Comunitară, a intesificat în ultima perioadă verificările comercianţior din pieţele agroalimentare administrate de către municipalitate, cu scopul de a urmări modalitatea în care se respectă prevederile HCL 247/2010 privind respectarea pragurilor maximale ale preţurilor la produse.


 

Verificările s-au efectuat în pieţele Hermes, Flora, Zorilor, Grigorescu şi IRA. Potrivit municipalităţii, piaţa IRA este singura în care până acum nu au fost identificate niciodată nereguli privitoare la preţurile practicate, fiind de altfel cea mai ieftină piaţă din municipiu în acest moment. În cadrul controalelor s-a constatat că există situaţii în care unii comercianţi practică preţuri foarte aproape de limita maximală, sau chiar situaţii în care s-a depăşit, la unele produse, dublul preţurilor de referinţă.


 

Amenzi de 2500 de lei


 

„Administratorii pieţelor au aplicat numeroase avertismente, prin care comercianţilor li s-a cerut să respecte regulamentul, iar în situaţiile în care aceştia nu s-au conformat, au fost aplicate amenzi, până în acest moment fiind cinci amenzi în valoare de 2.500 de lei. Totodată, comercianţii amendaţi au fost sancţionaţi şi cu trei puncte de penalizare, la următoarea abatere pierzând definitiv dreptul de a mai comercializa în pieţele publice”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei clujene.


 

Controale şi în judeţ


 

Primarul Sorin Apostu a precizat că în perioada următoare se vor intensifica verificările în pieţe, având în vedere că se apropie şi Sărbătorile Pascale. „În următoarea perioadă, mai ales că ne apropiem de perioada Sfintelor Paşte şi începe sezonul legumelor proaspete, am cerut ca numărul verificărilor să fie intesificat, pentru a ne asigura că în pieţele noastre clujenii cumpără marfă ieftină şi de provenienţă locală, salată, ridichi şi ceapă verde care au crescut în grădinile din jurul Clujului şi nu au ajuns pe tarabe prin Vama Borş. Nu accept ca în pieţele construite din banii clujenilor să nu fie respectat regulamentul prin care încercăm să le asigurăm produse de cea mai bună calitate, la preţurile cele mai scăzute” a declarat primarul Sorin Apostu. El a mai adăugat că va discuta şi cu prefectul Florin Stamatian, pentru efectuarea de controale şi în judeţ. „Am discutat şi cu prefectul judeţului, Florin Stamatian, ca împreună să ducem controalele în tot judeţul şi să verficăm că produsele vândute ca fiind recolte ale producătorilor locali au crescut cu adevărat în grădinile, solariile sau serele din Jucu, Apahida sau Moldoveneşti” a mai spus primarul.

Vă reamintim că în anul 2010 Consiliul Local a adoptat o serie de hotărâri al căror scop este menţinerea unui nivel al preţurilor cât mai scăzut, pentru stoparea speculei cu alimente, precum şi a garantării de către comerciant a provenienţei alimentelor vândute.

Ultimele Stiri
abonare newsletter