Actualitate

Parchet: Vântu nu s-a abţinut de la repetarea infracţiunilor

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/28_ziua/sorin_ovidiu_vantu-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Parchetul ÎCCJ a înaintat Judecătoriei Bucureşti referatul cu propunere de arestare preventivă a lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, pentru şantaj.</p> <p> </p>

 

Procurorii parchetului instanţei supreme susţin, în propunerea de arestare preventivă a lui Sorin Ovidiu Vîntu, că acesta nu s-a abţinut de la repetarea infracţiunilor, deşi în cazul său era luată o măsură preventivă de către instanţă, anchetatorii indicând periculozitatea sporită a faptelor sale. Astfel, într-un comunicat al Parchetului emis ieri se menţionează că Vântu ar fi un pericol concret pentru ordinea publică. „Din cercetările efectuate, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada martie - aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, Vântu a pretins părţii vătămate Sebastian Ghiţă (managerul Realitatea TV – n.r.) suma de 150.000 euro. În acelaşi scop, al obţinerii foloaselor materiale injuste, inculpaţii au constrâns-o prin ameninţare pe partea vătămată să accepte modificarea unor clauze contractuale, în scopul obţinerii de către aceştia a unui folos material injust”, se arată în comunicat. Sorin Ovidiu Vîntu, alături de Ion Ilie Cezar, a fost reţinut miercuri seara, pentru şantaj. “Actele de ameninţare şi constrângere au fost întreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu atât personal, cât şi prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la rândul său urma să obţină un folos injust”, se mai arată în comunicatul Parchetului.


Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010.

Ultimele Stiri
abonare newsletter