Actualitate

Vacanţa de Paşte a elevilor se prelungeşte cu o zi

<p />Vacanţa de Paşte a elevilor se prelungeşte cu o zi, potrivit unui ordin semnat joi  de ministrul Educaţiei, Daniel Petru Funeriu.

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu, a semnat ieri un Ordin de ministru prin care vacanţa de Paşti se prelungeşte cu o zi. În consecinţă, marţi, 26 aprilie 2011, nu vor fi ţinute cursuri în învăţământul preuniversitar. “Elementele care au condus la fundamentarea deciziei iniţiate de Secretariatul de stat pentru învăţământ preuniversitar sunt legate de concomitenţa Sărbătorilor Pascale în lumea creştină şi de faptul că, în săptămâna de vacanţă care a premers Sfintelor Paşti, un număr mare de elevi a fost angrenat în olimpiadele şcolare pe discipline. S-a considerat că, în aceste circumstanțe, o zi suplimentară de odihnă este binevenită”, potrivit MECTS. Ordinul de ministru a fost semnat după consultarea organizaţiilor sindicale din învăţământul preuniversitar. Acestea şi-au exprimat susţinerea faţă de iniţiativa  Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Recuperarea materiei aferente zilei de marţi 26 aprilie se va realiza în mod intensiv, începând cu data de 27 aprilie 2011 şi până la finalul semestrului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter