Actualitate

Expoziţie „ceţoasă”, la Muzeul de Artă

<p>Artişti consacraţi din ţară şi din străinătate prezintă publicului clujean, începând de astăzi, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, lucrări interesante din creaţia lor, titlul expoziţiei fiind „Ceaţa”.</p> <p>Lucrările din expoziţia de la Muzeul de Artă transpun sensuri figurate ale cuvântului „ceaţă” în diferite limbi europene. În limba franceză, de pildă, verbul “brouiller/a înceţoşa” are şi sensul de a răvăşi, a bruia, a strica. Limba română acordă un sens figurat pentru ceaţă, ca fiind ceva neclar, suspect, confuz.</p> <p>Preşedintele Universităţii de Artă şi Design Cluj, profesorul Ioan Sbârciu, este unul dintre artiştii de renume care expune cu acest prilej la Muzeul de Artă. Lucrarea sa prezintă giganticul edificiu al Casei Poporului, ale cărui proporţii impresionante sunt estompate de artist sub o aparentă dispersare a ceţii, dar şi prin impresia că marele edificiu contopeşte cer şi pământ, în culori brune.</p>

Şi rectorul Universităţii de Arte şi Design din Cluj-Napoca, artistul Radu Solovăstru, care a inovat arta grafică folosind ca suport de lucru pielea de animal, propune publicului o lucrare ce reprezintă patru portrete alăturate, privitorul fiind invitat să descifreze conexiunile dintre ele.

În expoziţie mai pot fi admirate lucrări ale unor artişti din Marea Britanie, Franţa, Olanda şi Germania. De asemenea, dintre artişti apreciaţi de publicul din România îi amintim pe Ioana Antoniu, Ioan Horvath Bugnariu, Dorel Găină, Gheorghe Ilea, Gyongyi Karoly-Zold, Istvan Kudor, Radu Pulbere, Lucian Szekely şi Ovidiu Tarţa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter