Economie

Bursa a scăzut după anunţul demisiei premierului. Corecţiile sunt normale, spun brokerii

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/04_ziua/bursa.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Bursa de Valori Bucureşti a scăzut după anunţul demisiei premierului Emil Boc, indicii depreciindu-se cu 2-3 procente, dar corecţiile sunt normale şi nu este de aşteptat începutul unei ajustări severe, a declarat luni, pentru Agerpres, Gabriel Aldea, director la casa de brokeraj Intercapital Invest.</p>

„A fost o perioadă de creştere a cotaţiilor, pentru unele acţiuni au fost înregistrate în ultima perioadă creşteri foarte mari. Există o teamă privind eventuale corecţii şi anunţul demisiei premierului a fost impulsul pentru o corecţie a preţurilor. Este însă o corecţie normală, ar fi fost exagerată o corecţie de 10%, iar volumele de tranzacţionare sunt de asemenea normale. Nu este panică”, a spus reprezentantul Intercapital Invest.

El a afirmat că în această perioadă ar fi normală o volatilitate a pieţei, ca şi în anii anteriori, până când au loc Adunările Generale ale Acţionarilor pentru dividende.

În ultima perioadă, Bursa autohtonă a înregistrat creşteri consistente ajungând la un maxim al ultimelor 6-7 luni.

Premierul Emil Boc a anunţat luni că a luat decizia de a depune mandatul guvernului. Preşedintele Traian Băsescu va avea consultări parlamentare în cursul zilei, în vederea desemnării unui nou premier, a declarat, luni, Sulfina Barbu, înainte de şedinţa BPN al PDL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter