Economie

Nokia concediază 4.000 de angajaţi

<p>Grupul finlandez Nokia va concedia 4.000 de angajaţi de la cele trei fabrici de telefoane din Finlanda, Ungaria şi Mexic, pentru a reduce costurile prin mutarea liniilor de asamblare de smartphone-uri în Asia, a anunţat ieri compania.</p>

 

Fabricile de la Komarom (Ungaria), Reynosa (Mexic) şi Salo (Finlanda) vor fi reprofilate în unităţi de personalizare a smartphone-urilor pentru pieţele din Europa, America de Nord şi America Latină, se arată în comunicatul grupului. Producţia propriu-zisă de telefoane va fi transferată în Asia, unde Nokia beneficiază de costuri mai reduse datorită proximităţii faţă de furnizorii de componente şi de mână de lucru mai ieftină.


La fel a procedat Nokia şi cu fabrica din Cluj, de la Jucu, pe care a închis-o la sfârşitul anului trecut pentru a transfera producţia în Asia, decizie în urma căreia 2.200 de angajaţi şi-au pierdut locurile de muncă. Producătorul finlandez de telefoane mobile a mai închis anul trecut şi centrul de Cercetare şi Dezvoltare din Cluj, concediind cei aproximativ 120 de angajaţi ai unităţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter