Economie

Remarul vrea să „bombardeze” cu servicii piaţa externă

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/26_ziua/locomotiva.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Conducerea societăţii clujene Remarul a prezentat ieri, în cadrul evenimentului destinat aniversării a 142 de ani de activitate, strategia pentru următoarea perioadă.

Remarul 16 Februarie, unul dintre brandurile locale, pentru care lucrează peste 500 de clujeni, a sărbătorit încă un an de activitate prin prezentarea ultimelor modernizări din cadrul firmei, hala „Rotărie” şi automotorul ADH 11. Cu acest prilej s-au făcut publice şi intenţiile de extindere agresivă pe pieţele externe.

Procesul, iniţiat deja, constă în diversificarea activităţii şi colaborarea cu unul dintre cei mai importanţi producători de vehicule de transport din lume, Bombardier. „Avem în plan să atacăm piaţa externă unde competiţia este foarte dură, formată din firme gigant. Tocmai de acea am inclus în strategie colaborarea cu Bombardier. Dorim să creştem ponderea exportului în activitatea fabricii, să realizăm produse noi, fie proprii, fie în colaborare producătorul francez. Astfel că, dacă până în 2011 ofeream servicii  pentru companiile naţionale, anul trecut peste 30% din servicii erau destinate operatorilor privaţi, din care 10% erau pentru export”, a declarat directorul general al companiei, Florentin Bărbuceanu.

„Trebuie să fim mai elastici, să avem o diversitate mai mare de produse cu care să ne adaptăm pieţei. În acest sens, în 2011 am continuat procesul de diversificare a activităţii început acum 2-3 ani. Astfel că, în acest moment, Remarul este singura societate din România care oferă servicii de reparaţii şi modernizări pentru toată gama de locomotive şi automotoare din România”, a adăugat Bărbuceanu.

Capii judeţului, prezenţi la sărbătoare

La eveniment au participat atât preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, cât şi Prefectul Clujului, Florin Stamatian, primarul interimar Radu Moisin neonorând invitaţia.

Pe lângă urările obişnuite, Alin Tişe a asigurat compania de sprijinul instituţiei pe care o conduce. „Sunt mândru să particip la sărbătoarea dumneavoastră, o sărbătoare a Clujului. De fiecare dată am avut o emoţie deosebită deoarece Remarul este o emblemă, din multe branduri au rămas puţine embleme. Vă asigur că din punctul de vedere al Consiliului Judeţean, uşile instituţiei vor fi tot timpul deschise pentru problemele dumneavoastră”, a declarat Tişe.

„Subliniez că este o unitate care şi-a adus aportul economic şi nu are nicio datorie la stat. Observ că se merge pe calea înnoii, lucru extrem de important pentru a rezista concurenţei. Tot pentru sprijinirea continuităţii activităţii noi am susţinut de mai mult timp că este necesară reintroducerea învăţământului profesional şi mă bucură că în sfârşit ministerul a luat problema în vizor”, a adăugat Stamatian.

Ultimele Stiri
abonare newsletter