Economie

Bosch, cea mai mare investiţie privată din istoria Clujului

<p />Contractul cu Bosch, producătorul german de componente auto a fost semnat vineri între reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj şi cei ai companiei germane.

Investiţia de 77 milioane de euro este cea mai mare din istoria judeţului Cluj. Nemţii vor angaja 2.000 de persoane pe parcursul a trei ani, iar pentru angajarea de personal va fi angajată o firmă de recrutare. În prima fază, Bosch va angaja aproximativ 300 de oameni.

„Avem de a face cu cea mai mare investiţie privată din istoria judeţului Cluj, în valoare de 77 de milioane de euro, care va aduce până la final peste 2.000 de locuri de muncă şi va genera încasări importante la buget. În perioada următoare vom mai fi în situaţia de a prezenta noi investiţii, pentru că munca noastră în atragerea de parteneri serioşi şi eficienţi va continua să fie prioritară” a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

După cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean zilele trecute, compania Bosch va depune săptămâna aceasta, la Ministerul Finanţelor, dosarul pentru obţinerea ajutorului de stat. După obţinerea ajutorului de stat, contractul cu Bosch va fi făcut public, mai puţin detaliile tehnice care ţin de producţie şi de interiorul halelor.

Contractul prevede că, dacă îşi închide operaţiunile de la Jucu, compania Bosch fie restituie parcela de teren, în cel mult doi ani, în starea în care a preluat-o, fie găseşte un investitor care să preia investiţia în termenii contractului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter