Economie

Apartamentele de lux din Cluj trag nădejdea în străini

<p>Oferta de proprietăţi rezidenţiale scumpe, care depăşesc 200.000 de euro, este în creştere, conform portalului imobiliare.ro, însă amatorii sunt floare rară pe piaţa clujeană.</p>

„Oferta nu e aliniată la preţurile actuale. Probabil că se speră găsirea unui investitor care să caute confortul respectiv şi să nu aibă timp pentru a-şi amenaja o locuinţă”, explică Carmen Miron, director Edil Imobiliare.
„Acest gen de apartamente se tranzacţionează foarte greu. La nivel de Cluj, când un client dispune de 200.000 de euro doreşte să stea la casă. Foarte rar se vând astfel de proprietăţi. De obicei, este vorba de străini, directori de multinaţionale care le achiziţionează”, completează Darius Cramba, director vânzări Welt Imobiliare.

Maxime clujene

Andrei Mureşanu sau Bună Ziua, sunt două dintre zonele în care apartamentele ating niveluri record. Astfel, cu 240.000 de euro poate fi achiziţionat un apartament cu o suprafaţă utilă de 160 mp, desfăşurat pe două nivele, compus din trei camere, o bucătărie, trei băi şi o terasă. Apartamentul este situat într-un bloc nou din zona Andrei Mureşanu şi are o panoramă deosebită spre Feleac, iar în preţul de vânzare sunt incluse două garaje.
În top se află şi câteva apartamente de peste 200 de mp şi peste 200.000 de euro din ansamblul Bonjour, zona Bună Ziua.

Dacă la Cluj vorbim de sute de mii de euro, la Bucureşti sunt milioane


Primul loc în clasamentul celor mai scumpe apartamente întocmit de imobiliare.ro este ocupat de un penthouse cu o suprafaţă de 303 mp utili, cu patru camere şi o terasă de 330 mp care include un jacuzzi pentru şase persoane, situat la etajul patru într-un complex rezidenţial exclusivist finalizat în 2008, din pădurea Băneasa. Locuinţa are, de asemenea, trei băi. În plus, apartamentul are finisaje de lux, încălzire în pardoseală şi climatizare centralizată, iar imobilul în care se află are rezistenţă seismică de până la la 8 grade pe scara Richter. Complexul are un loc de joacă pentru copii, servicii de pază permanentă, zonă de recepţie pentru vizitatori şi parcare exterioară pentru vizitatori. Penthouse-ul este scos la vânzare pentru 3.000.000 euro.
Locul doi este ocupat de un alt apartament din nordul Bucureştiului. Este vorba de o locuinţă cu 13 camere, 8 băi şi 3 terase, situată la primul etaj al unui imobil din Pipera. Preţul solicitat în acest caz este de 2.250.000 euro. Locuinţa este complet mobilată şi utilată la standarde de lux.
Locul trei revine tot unui penthouse, de data aceasta situat în zona Herăstrău. Locuinţa cu o suprafaţă utilă de 450 mp şi vedere spre Parcul Herăstrău, este compusă din patru camere, patru băi şi o bucătărie. Apartamentul se află la etajul 5 într-un bloc cu 6 etaje construit în 2007. Preţul solicitat pentru această proprietate este de 1.950.000 euro.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter