Economie

Încă o multinaţională şi-a deschis filială la Cluj-Napoca

<p><img src="documente/stories/2012/06_iunie/22/03-testo _sc_20.jpg" border="0" style="float: right; border: 0px none; margin: 2px 5px;" />Testo, unul dintre cei mai mari producători de aparate de măsură din lume, a inaugurat oficial prima reprezentanţă din România</p>

Multinaţionala germană Testo AG a deschis oficial, ieri, la Cluj-Napoca, prima filială din ţara noastră în cadrul unui eveniment la care au luat parte directorul general executiv şi acţionar majoritar Burkart Knospe, directorul general Testo România, Horaţiu Başa, dar şi alţi membri care fac parte din board-ul de conducere al companiei.

Cluj-Napoca nu a fost ales întâmplător ca locaţie a filialei fiind considerat un punct  strategic atât în ceea ce priveşte poziţionarea geografică cât şi câmpul forţei de muncă. Un factor decisiv a fost şi caracterul clujenilor, potrivit directorului general, Burkart Knospe.
„De la Horaţiu Başa am aflat câte ceva despre oamenii din Cluj-Napoca. Ştiu că nu sunt la fel de temperamentali ca şi cei din Bucureşti, dar lucrează foarte bine şi sunt foarte serioşi, adică ne seamănă”, a spus directorul executiv al multinaţionalei la evenimentul de lansare.
În momentul de faţă reprezentanţa locală numără patru angajaţi, însă, ar putea ajunge în perioada următoare la peste 30 de oameni, în condiţiile creşterii veniturilor. Reprezentanţii companiei estimează pentru anul acesta obţinerea unei cifre de afaceri de 700.000 de euro la nivel local, în câţiva ani putându-se ajunge la peste 3 milioane de euro, potrivit acestora. „România este o piaţă mai atractivă decât Ungaria sau Cehia, populaţia fiind mult mai mare, iar oamenii mai calificaţi”, explică Burkart Knospe.

Peste o jumătate de secol de experienţă

Înfiinţată în anul 1957 în sud-vestul Germaniei, Testo AG a reuşitsă se extindă la nivel mondial în ţări precum Franţa, , Rusia, SUA, Brazilia, Argentina, India, China, Japonia sau Australia, însumând astăzi filiale în 30 de ţării şi agenţii de distribuţie în alte 43 şi situându-se astfel printre primii producători mondiali de aparate de măsură.
Multinaţionala a obţinut în 2011 o cifră de afaceri de peste 200 de milioane de euro şi estimează pentru 2012 venituri cu 23 de milioane în plus. De altfel, singurul an, de la deschidere, în care Testo a obţinut o cifră de afaceri mai mică decât în anul precedent a fost 2009, an în care s-a atins vârful celei mai recente crize economico-financiare. Şi atunci vânzările au scăzut doar cu 3%. Grija crescută pentru protecţia mediului înconjurător, epuizarea resurselor sau globalizarea sunt câteva dintre tendinţele pieţelor care vor influenţa pozitiv viitorul aparatelor de măsură, potrivit reprezentanţilor companiei.

Sute de produse şi zeci de industrii cliente

De-a lungul istoriei sale, compania a fost printre producătorii de aparate de măsură care s-au remarcat prin invenţii şi inovaţii importante în acest domeniu, începând cu primul termometru digital produs vreodată (1976) şi continuând cu primul analizor de gaze arse (1981). Astăzi, această linie de producţie s-a extins şi include o gamă variată de detectoare şi analizoare pentru gazeşi emisii, instrumente portabile şi staţionare de măsură şi monitorizare pentru temperatură, umiditate, viteza aerului, sunet, presiune, pH, lumină, instrumente multifuncţionale, analizoare pentru sisteme HVAC sau camere de termoviziune.
Aplicabilitatea acestor instrumente este foarte variată, aparatele fiind folosite în domenii precum industria alimentară, industria farmaceutică, industria producătoare de medicamente, industria energetică, construcţii, instalaţii sau procese industriale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter