Economie

E.ON Gaz Distribuţie va investi 90 de milioane de lei pentru modernizarea reţelei de gaze naturale a municipiului Cluj-Napoca

<p><img src="documente/stories/2012/06_iunie/29/gaz.jpg" border="0" style="float: right; border: 0px none; margin: 2px 5px;" />Până în anul 2015 vor fi înlocuiţi circa 160 kilometri de conducte şi branşamente de gaze naturale. Doar anul trecut, reţeaua de gaze naturale din municipiul Cluj Napoca a fost reabilitată pe o lungime de 30 de kilometri, iar la nivelul judeţului Cluj, în 2011. au fost realizate investiţii de circa 20,5 milioane lei, lungimea reţelei modernizate depăşind 80 de kilometri.</p>

Obiectivele majore ale companiei E.ON Gaz Distribuţie sunt îmbunătăţirea securităţii şi siguranţei distribuţiei gazelor naturale pentru consumatori, în acest scop compania derulând în fiecare an importante proiecte de modernizare a reţelei în zonele în care operează.

Astfel, în judeţul Cluj, sunt în diverse stadii de execuţie mai multe proiecte de investiţii care vizează înlocuirea conductelor şi branşamentelor de gaze naturale atât în municipiul Cluj-Napoca (30 kilometri), cât şi în localităţile Turda, Gilău, Soporul de Câmpie şi Gherla (30,2 kilometri).

Investiții în modernizarea infrastructurii energetice

„Numai în municipiul Cluj-Napoca, până în anul 2015, vor fi modernizaţi aproximativ 160 de kilometri din reţeaua de gaze naturale, valoarea totală a proiectelor de  investiţii fiind estimată la aproximativ 90 de milioane de lei. Modernizarea infrastructurii de gaze naturale va duce la creşterea siguranţei în alimentarea cu gaze naturale, precum şi la sporirea confortului  consumatorilor care vor beneficia de servicii de distribuţie calitativ superioare”, declară dl Virgil Metea, Directorul General E.ON Gaz Distribuţie S.A.

Lucrările din municipiul Cluj-Napoca vizează modernizarea infrastructurii energetice pe mai multe străzi, între care menţionăm: Rahovei, Tribun Andreica, Mecanicilor, Constantin Brâncoveanu, Heltai, Jiului, Progresului, Constanţa, Fagului, Meseş, Mihai Romanu, P-ţa Unirii, Traian Moşoiu, Şcolii, Dorobanţilor (parţial), Sandor Petofi, Iugoslaviei, Liviu Rebreanu, Bisericii Ortodoxe, Petre Ispirescu, Mihai Eminescu, C-tin Nottara, Mălinului, B.P.Haşdeu şi Castanilor, precum şi străzile Republicii, Donath, G. Doja, Scorţarilor, Tatra, Burebista, Cosminului şi Mărăşeşti.


Peste 80 de km de rețea modernizată în 2011

Anul trecut, E.ON Gaz Distribuţie a modernizat reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din judeţul Cluj pe o lungime de peste 80 km, din care 60,5 km au fost înlocuiţi, iar circa 20 km au fost protejaţi catodic. Totodată, reţeaua a fost extinsă cu peste 12 km pentru a deservi noi consumatori.

De asemenea, au fost modernizate 11 staţii de reglare-măsurare pentru îmbunătăţirea parametrilor de alimentare cu gaze naturale a consumatorilor. Valoarea totală a investiţiilor derulate de companie în judeţul Cluj a depăşit  20,5 milioane de lei.

În 2011, în municipiul Cluj Napoca reţeaua de distribuţie a gazelor naturale a fost reabilitată pe o lungime de circa 31,5 kilometri, în urma unor investiţii care au depăşit 10,5 milioane lei.

Pentru îmbunătăţirea parametrilor de alimentare cu gaze naturale a consumatorilor din municipiul Cluj Napoca au fost modernizate 7 staţii de reglare măsurare, investiţiile pe acest segment ridicându-se la circa 1 milion de lei.   

Proiecte importante de investiţii în reabilitarea reţelei de distribuţie de gaze naturale din judeţul Cluj s-au desfăşurat şi în localităţile Dej, Gherla şi Floreşti, fiind înlocuiţi, în total, circa 29 kilometri de reţea cu conducte şi branşamente din polietilenă având o durată de viaţă şi exploatare ridicată.

Totodată, în localitatea Câmpia Turzii a fost realizat un proiect de investiţie prin care au fost protejaţi catodic 20 de kilometri de conducte şi branşamente.

Ultimele Stiri
abonare newsletter