Economie

Camera de Comerț Cluj premiază firmele de top din judeţ

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/22/03camera-de-comert.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Cei mai importanţi operatori economici din judeţ vor fi premiaţi astăzi cu ocazia celei de-a XIX a ediţii a Topului Judeţean al firmelor, în cadrul unei gale festive organizate de Camera de Comeţ şi Industrie (CCI) Cluj la Grand Hotel Napoca. </strong>

În Topul din acest an sunt peste 1000 de firme laureate, selecţionate din 31989 de societăţi, care au depus bilanţul pe 2011, numai 20% dintre acestea îndeplinind criteriile de eligibilitate. Dintre firmele laureate, 201 sunt membre ale organizaţiei judeţene.

Printre criteriile utilizate la elaborarea topului se numară: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din expolatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat.


Conform metodologiei, firmele au fost împărţite în 6 domenii de activitate, iar în cadrul fiecărui domeniu, în cinci categorii de mărime, respectiv întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microintreprinderi.

Domeniul cu cel mai mare număr de laureaţi este cel al Industriei, de unde provin 336 de firme. Acesta este urmat de Servicii cu 314 companii, Comerţ şi Turism cu 194 de premianţi, Cercetare şi Dezvoltare cu 80 de societăţi, Construcţii cu 67 de premianţi şi Agricultură cu 31. Majoritatea firmelor laureate fac parte din categoria IMM-urilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter