Economie

Ce s-a schimbat la Codul de Procedură Fiscală? Unele prevederi sunt valabile începând cu 1 noiembrie!

<div /><strong /><span lang="RO"><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/31/intrare finante program orar rp 3.jpg" border="0" width="450" height="256" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Cluj a <span> </span>realizat o sinteză a principalelor modificări aduse la Codul de<span> </span>Procedură Fiscală prin Ordonanţa Guvernului nr.16/2012.

Potrivit DGFP, în cazul contestaţiilor formulate împotriva actelor administrative fiscale prin care se stabilesc creanţe fiscale, executarea silită se suspendă sau nu începe pentru obligaţiile fiscale contestate dacă se depune de către contribuabil la organul fiscal o scrisoare de garanţie bancară la nivelul obligaţiilor contestate.

Totodată, începând cu data de 1 noiembrie 2012 se modifică ordinea de plată a obligaţiilor fiscale. Astfel, în cazul în care au fost emise decizii de impunere pentru obligaţii fiscale stabilite de organele de inspecţie fiscală, contribuabilul poate alege stingerea cu prioritate a obligaţiilor fiscale stabilite sau a amenzilor de orice fel. Această prevedere se aplică prioritar faţă de ordinea de stingere a datoriilor faţă de organul fiscal, prevazută la art. 115 din Codul de procedură fiscală.

În cazul depunerii declaraţiilor fiscale prin mijloace electronice, data depunerii declaraţiei este data înregistrării pe portal, astfel cum rezulta din mesajul electronic, cu condiţia validării conţinutului declaraţiei. Daca declaraţia iniţială depusă în termen nu a fost validată şi se depune o nouă declaraţie validă până în ultima zi lucratoare din aceeaşi lună, data depunerii declaraţiei se consideră a fi data la care s-a transmis mesajul iniţial, informează DGFP Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter