Economie

Veniturile Romtelecom în scădere

<p />Veniturile Romtelecom au fost cu 7% mai mici decât în trimestrul similar al anului trecut, numărul liniilor de voce scăzând cu aproximativ 1% în comparaţie cu primul trimestru din 2011.

Controlul costurilor a rămas o prioritate în această perioadă, a precizat Anastasios Tzoulas, director executiv financiar Romtelecom. Atenţia acordată costurilor s-a reflectat printr-o scădere de 11% a cheltuielilor operaţionale (incluzând deprecieri şi costurile influenţelor speciale) în trimestrul al doilea faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Acest lucru reflectă, în primul rând, creşterea productivităţii, generată de efortul combinat al scăderii semnificative a numărului de angajaţi (aproximativ 1.500 mai puţini faţă de jumătatea lui 2010) în paralel cu creşterea numărului de unităţi generatoare de venit (+8,3%), se arată în comunicatul Romtelecom

În timp ce economia a arătat semne de stabilizare în cel de-al doilea trimestru al anului, piaţa românească de telecomunicaţii a rămas foarte competitivă, punând presiune pe toţi operatorii, a mai menţionat Anastasios Tzoulas.


Serviciile de internet de bandă largă şi cele de televiziune au fost segmentele pe care compania a evoluat în comparaţie cu sfârşitul trimestrului al doilea din 2010. Astfel, numărul total de clienţi de internet de bandă largă a crescut cu 23%, în timp ce numărul abonaţilor TV a crescut cu aproximativ 31% în urma noilor achiziţii.

Datele financiare publicate de companiile de telecomunicaţii pe al doilea trimestru din 2011 atrată că pe segmentul servicii TV, Romtelecom se situează pe locul doi în ţară, după RCS&RDS şi înainte de UPC.

Ultimele Stiri
abonare newsletter