Economie

Angajatorii pot transmite Revisal şi prin e-mail

<p />Ministerul Muncii oferă posibilitatea, printr-un ordin emis recent, ca angajatorii care deţin semnătură electronică extinsă să poată depune Registrul general de evidenţă a salariaţilor (REVISAL) la adresa de e-mail pusă la dispoziţie de Inspecţia Muncii.

Semnătura electronică asigură autenticitatea şi integritatea datelor în formă electronică. Obţinerea certificatului digital calificat şi a dispozitivului criptografic costă 47 de Euro fără TVA, însă nu reprezintă o cheltuială pe care trebuie să o suporte toate firmele deoarece o persoană fizică poate să reprezinte la Fisc un număr nelimitat de societăţi.

Depunerea electronică reprezintă încă un pas în modernizarea modalităţilor de comunicare cu firmele.


“Suntem abia la început de drum. Etapa următoare este să putem discuta virtual cu toţi contribuabilii, să nu ne limităm la declaraţii”, a declarat Mihai Gogancea-Vătăşoiu, vicepreşedinte ANAF.

Revisal cuprinde contractele individuale de muncă conform prevederilor hotărârii de guvern nr. 500/2011. Hotărârea abrogă H.G. nr. 161/2006 ce reglementa registrul de evidentă electronică a salariaţilor. Noile reglementări prevăd că registrul se întocmeşte în formă electronică, iar completarea şi transmiterea datelor la ITM se va face numai de către una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisă a angajatorului sau, de către alte persoane, în baza unui contract de prestări servicii.


Transmiterea prin e-mail a Revisal nu este singura modalitate, registrul poate fi trimis şi online, prin intermediul portalului Inspecţiei Muncii sau depus la sediul ITM.

Ultimele Stiri
abonare newsletter