Economie

Peste 6000 de locuri de muncă pot fi create la Roşia Montană

<p />Asociaţia Parteneriatului pentru Mediu Roşia Montană suţine că proiectul de exploatea a aurului va creea pentru comunitate peste 6000 de locuri de muncă

Scrisoare deschisă în legătură cu punctul de vedere exprimat recent de către Președintele României în legătură cu proiectul minier Roșia Montană

"Misiunea Parteneriatului pentru Mediu Roşia Montană este aceea de a identifica şi rezolva problemele cu care se confruntă locuitorii zonei Munţilor Apuseni. În acest sens, suntem mereu în căutarea unor soluţii de protecţie a mediului înconjurător, dezvoltare durabilă şi umană, responsabilizare socială, educaţie, turism şi agrement, precum şi întărire a capacităţii de atragere şi utilizare a fondurilor nerambursabile.
Proiectul de la Roşia Montană este singura soluţie, unica şansă de salvare a zonei de la depopulare, şomaj şi sărăcie.
În acest sens nu putem decât să ne exprimăm bucuria faţă de cele subliniate de către președintele României, domnul Traian Băsescu, şi anume importanţa şi avantajele acestui proiect: peste 6000 de locuri de muncă, dezvoltarea economică a unei regiunii în care majoritatea oamenilor nu au niciun venit, dar şi reconstruirea mediului înconjurător care, în prezent, este puternic afectat de poluarea generată de activităţile miniere anterioare.
Pentru comunitatea locală mineritul nu reprezintă doar o tradiţie de mii de ani ci şi speranţa unui trai mai bun, a unui viitor.
Pe această cale dorim să adresăm mulțumirile noastre si sa ne exprimam încă o dată încrederea că președintele țării va susţine în continuare demararea acestui proiect, cât mai curând posibil."


Mariana Szekely

Preşedinte Asociaţia Parteneriatului pentru Mediu Roşia Montană

Ultimele Stiri
abonare newsletter