Economie

Joburile erotice stârnesc curiozitatea a tot mai multe tinere

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/31_ziua/p06 activitati erotice2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un anunţ de angajare pentru executarea de masaj erotic reuşeşte să adune, pe portalul „Piaţa de la A la Z”, un număr de vizualizări egal cu populaţia municipiului Cluj-Napoca.

Interesul pentru locurile de muncă poate fi cuantificat prin numărul de citiri ale anunţurilor on-line. Astfel, printre cele mai atractive domenii se numără activităţile erotice.

Spre exemplu, în timp ce un anunţ de angajare de personal pentru curăţenie pentru Cluj-Napoca a adunat în trei zile puţin peste 9.000 de vizualizări, un alt anunţ, prin care se caută personal pentru masaj erotic, tot pentru municipiu, a contabilizat aproape 50.000 de vizualizări în doar 12 ore de la postare.


De altfel, portalul s-a adaptat cerinţelor pieţei, rubrica de locuri de muncă de pe „Piaţa de la A la Z” on-line fiind divizată în trei categorii: locuri de muncă, activităţi erotice şi videochat.

Străinătatea, preferată şi în domeniul erotic

Munca în străinătate e campioană pe portal la numărul de accesări ale anunţurilor. Anunţul de recrutare de personal calificat şi necalificat pentru locuri de muncă în străinătate conduce cu 700.000 de citiri în rândul postărilor din ultimele zile. Pe locul 2 ca număr de vizualizări e tot un anunţ pentru „muncă” în străinătate, de acestă dată din categoriile cu bulină roşie. 330.000 de vizualizări a contabilizat mesajul care anunţă căutarea de personal pentru un club de noapte din Cehia.

Se promit câştiguri fabuloase

Salariul unui manager de top este depăşit în anunţuri de ce promis tinerelor. Spre exemplul, anunţul amintit mai sus includea ca momeală suma de 5.000 de euro pe lună. În timp ce în unele dintre mesaje se promit venituri nelimitate, în altele câştigurile sunt „mai modeste”.


„Te-ai săturat de monotonia clujului? Vrei să fii independentă? încearcă activitatea unui salon de masaje erotice care îţi poate aduce câştiguri substanţiale între 1000-2000 de euro”, se precizează într-un mesaj de pe portal.

Cât de legală este o astfel de acvtivitate?

Deoarece joburile acestea nu există în nomenclatorul de meserii, ceea ce înseamnă că nu se pot face angajări în domeniul erotic, uneori fetelor li se promite înregistrarea pe un alt post, cum e şi în cazul anunţului următor – „studio angajează fete pe videochat în baza unui contract de colaborare (operator calculator) carte de muncă”. Şi varianta de angajare din exemplu este ilegală, conform directorului Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don, pentru că descrierea activităţii de operator calculator implică introducerea de date.

Anunţuri cu adresare directă către studente

O mare parte dintre persoanele în căutarea unui loc de muncă sunt fete care s-au mutat în oraş pentru a studia la universităţile de aici. „Angajatorii” s-au adaptat şi formulează anunţuri cu adresant clar. „Sponsorizez o studentă tânără, de preferabil să nu fi(sic!) din jud Cluj, dar în Cluj la studii, eu dublu licenţiat, 30, fost sportiv de performanţă. Nu vreau lucruri anormale şi nu mă interesează detalii despre tine sau viaţa ta”, e unul dintre mesaje. „Eşti tânără, eşti studentă, ţi-ai dori multe, dar nu îţi permiţi? Lasă-mi 1 sms cu ID de mess sau nr de telefon, si-ţi dau mai multe detalii”, se arată în alt anunţ.

Promisiunile se mulează exact pe dorinţele studentelor. „Tinerii urmăresc câştiguri rapide şi mari. În opinia mea avem o problemă la nivelul învăţământului iniţial, ar trebui să se facă prezentări despre ce înseamnă să ai o activitate, despre faptul că trebuie să ai răbdare pentru a ajunge la venituri consistente. În plus, genul acesta de activităţi au o serie de implicaţii negative, de la degenerarea în probleme psihice, la gradul scurt de viaţă al activităţilor, condiţionat de vârstă ca şi în cazul fotbaliştilor, până la compromiterea meseriilor următoare prin recunoaşterea în societatea a persoanei care a le-a practicat”, spune Daniel Don, directorul AJOFM Cluj.

abonare newsletter