Politică

“Big brother” pentru maşinile de gunoi

<p>Primăria municipiului Cluj-Napoca a somat, săptămâna trecută, cele două companii de salubritate care colectează deşeurile menajere din Cluj-Napoca să îşi respecte angajamentele asumate prin contractul încheiat cu municipalitatea şi să îşi doteze maşinile de colectare cu sisteme de monitorizare de tip GPS.</p> <p> </p>

 

Cele două companii s-au conformat exigenţelor primăriei, în momentul de faţă, atât reprezentanţii municipalităţii, cât şi cetăţenii oraşului putând să urmărească activitatea celor două societăţi.


De asemenea, Primăria municipiului Cluj-Napoca a solicitat celor două companii să înceapă modernizarea punctelor gospodăreşti din cartiere şi să le doteze cu recipienţi de colectare care să permită clujenilor să depoziteze separat pe cele doua fracţii - umeda şi uscată (gunoi reciclabil şi respectiv nereciclabil). Compania Brantner a transmis o listă cu 92 puncte gospodăreşti pe care le va amenaja şi moderniza până la sfârşitul anului, în timp ce Rosal a transmis o listă cu 111 astfel de puncte pe care s-a angajat să le construiască până în 1 august 2011, dintre care 24 în Zorilor, 69 în Mănăştur, 18 în Grigorescu.

 


Numărul de ridicări a gunoiului menajer trebuie reglat în funcţie de nevoile beneficiarilor, astfel incât să nu se producă situaţii in care acestia să nu aibă unde să depoziteze gunoiul pentru că recipienţii nu au fost eliberati. „Am cerut celor două companii ca să-şi afişeze în această săptămână pe Internet programul de ridicare a deşeurilor menajere. Acesta trebuie să fie permisibil, astfel încât, dacă este nevoie, o maşină să poată ajunge de mai multe ori în în acelaşi loc. Cele două companii trebuie să aibă stabilite graficele de colectare pentru ca cetăţenii să le poată urmări, să reabiliteze, să modernizeze punctele gospodăreşti şi chiar să construiască unele noi, acolo unde este cazul”, a declarat primarul Sorin Apostu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter