Politică

“Domnul Trandafir” s-a răzgândit şi candidează!

<p>Mihail Hărdău s-a răzgândit şi va candida pentru o funcţie de prim-vicepreşedinte al organizaţiei municipale a PDL.</p> <p> </p>

 

 


Deşi în ianuarie declara că nu doreşte să mai fie preşedinte la PDL Cluj-Napoca, Hărdău s-a răzgândit şi şi-a depus candidatura. Nu pentru funcţia de preşedinte, ci pentru una din cele două funcţii de prim-vicepreşedinte.

 


Democrat-liberalii care s-au înscris în cursa pentru funcţiile de la vârful organizaţiei municipale candidează “un om pe un loc”. Practic, pentru fiecare dintre cele patru funcţii de conducere – preşedinte, doi prim-vicepreşedinţi şi un secretar general – s-a înscris câte un candidat: Sorin Apostu, Adrian Popa şi Mihail Hărdău (prim-vicepreşedinţi), respectiv consilierul local Gheorghe Şurubaru (secretar general).

 


Hărdău face echipă
cu Sorin Apostu

 


Primarul Sorin Apostu a precizat, în cursul acestei săptămâni, că îşi doreşte “să facă echipă cu Mihail Hărdău şi cu alţi colegi din Consiliul local Cluj-Napoca sau din alte structuri administrative”. El a explicat că experienţa lui Hărdău “contează” pentru organizaţia municipală.

“Colegii au insistat să rămân alături de ei, am decis în ultimul moment să mă alături lor şi să candidez, mi-au spus să rămân în această echipă. Sincer, am considerat că este nevoie de o schimbare de generaţii, dar probabil sunt un element de echilibru pentru organizaţie”, a explicat Hărdău pentru monitorul.


Senatorul va preda conducerea PDL Cluj-Napoca după zece ani la cârma organizaţiei. El a declarat, înainte de a se decide să candideze la funcţia de prim-vicepreşedinte că “organizaţia are nevoie de un suflu nou”.

“Cred că au fost suficienţi zece ani, este timpul să se regenereze organizaţia. Este perioada în care se schimbă generaţiile. Sunt oameni vulnerabili în faţa schimbărilor, eu dimpotrivă cred că este nevoie de asta, schimbarea trebuie să vină natural”, a explicat Hărdău pentru monitorul.

Apostu, singur candidat
la şefia PDL Cluj-Napoca

 

Sorin Apostu este singurul care şi-a depus candidatura pentru şefia PDL Cluj-Napoca. Edilul municipiului a explicat că se înscrie în această cursă cu gândul de “a continua proiectele începute şi de începe altele noi”.

 

Scandalul “aplauzelor”

 

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, senatorul Mihail Hărdău, preşedinte al Comisiei de învăţămând din Senat, a aplaudat, cot la cot cu senatorul PSD Ecaterina Andronescu, decizia Curţii Constituţionale prin care a fost declarată neconstituţională asumarea răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei. Gestul preşedintelui Comisiei de Învăţământ a fost criticat aspru de colegii de partid. “Nu a fost deloc elegant ceea ce a făcut şi reacţia domniei sale, dar în calitate de preşedinte al comisiei de la Senat cred că nu a depus toate eforturile pentru ca această lege să fie adoptata în termen. Reacţia de ieri (miercuri, 3 noiembrie 2010 – n.r.) îmi întăreşte convingerea că nici nu şi-a dorit lucrul acesta”, a declarat atunci vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter