Politică

Bicicletele Primăriei au primit încă o dată „undă verde”

<p /><img src="documente/stories/04_aprilie/29_ziua/biciclete-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Proiectul prin care municipalitatea vrea să creeze 50 de staţii self-service pentru închiriere de biciclete a trecut de evaluarea experţilor independenţi.

Proiectul din fonduri europene privind amenajarea a 50 de staţii self-service pentru închierere de biciclete a trecut în ultima etapă cea a aprobării finanţării, au anunţat reprezentanţii Primăriei clujene.

 


La finalul săptămânii trecute, experţii independenţi avizaţi de Ministerul Dezvoltării au finalizat vizita în teren – acesta fiind ultimul pas înainte de aprobarea finanţării, în care se verifică viabilitatea şi eligibilitatea din punct de vedere tehnic a unui proiect.

„În acest moment aşteptăm aprobarea finanţării, iar apoi urmează o perioadă de precontractare şi semnarea oficială a contractului. Odată asigurată finanţarea proiectului, care este în procent de 98% nerambursabilă, urmează implementarea, respectiv licitaţiile şi execuţia staţiilor de self-service. Dacă totul merge conform graficului, în 18 luni de la începerea execuţiei vom avea la Cluj-Napoca un sistem de bike-sharing cum există în marile capitale ale Europei”, a declarat primarul Sorin Apostu.


Proiectul prevede crearea unei reţele de 50 de puncte intermodale pe întreg teritoriul oraşului, care vor oferi posibilitatea de închiriere de biciclete în regim self-service.

 


40 km de piste de biciclete

 


Practic, după o înregistrare prealabilă şi eliberarea unui card de membru, utilizatorul se va autentifica în sistem şi i se va elibera automat o bicicletă pe care va putea folosi şi apoi depune în oricare alt rastel automatizat din sistem.

Potrivit municipalităţii, ţinta proiectului este promovarea transportului ecologic în Cluj-Napoca şi reducerea traficului auto, prin promovarea bicicletei ca mijloc de transport urban. Totodată, prin acest proiect se va asigura şi amenajarea unei reţele suplimentare de circa 40 km de piste de biciclete, din care o mare parte pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca. În plus, se va asigura legătura şi cu unele comune limitrofe, Floreşti şi Apahida.

Ultimele Stiri
abonare newsletter