Politică

60500 de lei pentru accesul la viitorul centru de deşeuri

<p><img src="documente/stories/05_mai/25_ziua/05-sedinta consiliul judetea123123.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În urma negocierilor, Consiliul Judeţean a obţinut un preţ mai bun pentru terenul ce va duce la viitorul Centru de Management Integrat al Deşeurilor.</p>

 

Consilierii judeţeni clujeni vor lua în discuţie, în şedinţa ordinară de săptămâna aceasta, un proiect de hotărâre privind plata sumei de 60.500 de lei pentru un teren situat în comuna Apahida, ce va fi folosit pentru a se asigura accesul la viitorul Centru de Management Integrat al Deşeurilor.


“Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 48/2009 s-a aprobat participarea judeţului Cluj la înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj. Scopul asocierii îl reprezintă realizarea proiectului de interes comun Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj. În vederea implementării proiectului şi pentru construirea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor este necesară asigurarea căii de acces la terenul pe care se va realiza construcţia”, se explică în referatul anexat proiectului de hotărâre. Terenul pe care se poate asigura accesul către viitorul centru de deşeuri este situat pe teritoriul comunei Apahida şi are o suprafaţă de 2.582 metri pătraţi.

Negocieri cu proprietarii


Proprietarii actuali ai terenului, Ştefan Cubleşan şi Otilia Jucan, şi-au exprimat acordul de vânzare a acestuia. Astfel, în vederea stabilirii valorii de circulaţie a terenului, a fost întocmit un raport de expertiză tehnică de evaluare, valoarea terenului fiind estimată la 63.000 de lei (24,40 lei/mp), echivalentul sumei de 15.203 euro. „Având în vedere necesitatea utilizării cât mai eficiente a fondurilor publice, în vederera stabilirii preţului de achiziţie a terenului, prin Dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj nr. 276/2011 a fost numită comisia de negociere cu proprietarii terenului. Astfel, în urma negocierii s-a stabilit preţul de achiziţie a terenului în sumă de 60.500 lei, respectiv 23,43 lei/mp, mai mic decât cel stabilit prin raportul de evaluare”, se mai arată în documentaţia ce însoţeşte proiectul de hotărâre.

Ultimele Stiri
abonare newsletter