Politică

Deputatul Mircia Giurgiu, din nou independent

<p><img src="documente/stories/05_mai/25_ziua/petru calian mircia giurgiu conf pdl rp 02.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Parlamentarul clujean nu a fost exclus din PDL, ci din grupul deputaţilor democrat-liberali.</p>

Excluderea din partid este de competenţa Consiliului Naţional de Coordonare şi, deocamdată, există doar o propunere de excludere, decisă de Biroul Permanent Naţional al PDL.

 


Deputatul clujean Mircia Giurgiu este din nou independent, după ce mai bine de doi ani a activat în PDL.

Parlamentarul a fost propus pentru excludere în luna martie, după ce s-a împotrivit modificărilor aduse de Guvern Codului Muncii şi a votat o moţiune de cenzură a Opoziţiei.


Cinci parlamentari ai Puterii au votat atunci moţiunea de cenzură, iar Giurgiu şi-a motivat, ca de fiecare dată, alegerea prin faptul că el însuşi provine din mişcarea sindicală.

Exclus pe uşa din dos


Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a anunţat ieri, de la tribuna plenului că, începând de marţi, Mircia Giurgiu nu mai este deputat PDL şi nu mai face parte din grupul democrat-liberalilor.

Vicepreşedintele PDL, Sever Voinescu a precizat, la rândul său, luni seară, că în cazul lui Giurgiu există o decizie a Biroului Permanent Naţional de excludere din partid în urma votului “pentru” exprimat la două moţiuni de cenzură ale Opoziţiei. Vicepreşedintele PDL a recunoscut, totuşi, că decizia definitivă în ceea ce priveşte excluderea lui Giurgiu din partid aparţine Consiliului Naţional de Coordonare al PDL, până atunci rămânând în vigoare doar propunerea de excludere decisă în Biroul Permanent Naţional.


 

Independent până la finalul mandatului


 

Deputatul Mircia Giurgiu a declarat ieri pentru monitorulcj.ro că va rămâne independent şi că nu regretă alegerea făcută în luna martie de a vota împotriva modificărilor aduse Codului Muncii.

“Voi fi independent, exact ca înainte. Am votat atunci (în luna martie – n.r.) împotriva modificărilor la Codul Muncii, dar nu regret decizia. Sunt de acord cu modificările care se referă la munca la negru. Este o hotărâre care se pune în aplicare, este decizia colegilor de partid, dar nu regret”, a spus parlamentarul.

 

Drumul către excludere

 

Mircia Giurgiu s-a declarat încă de la început împotriva modificărilor aduse la Codul Muncii şi a explicat, de nenumărate ori, că acestea nu sunt în concordanţă cu cerinţele sindicaliştilor.

“Nu este în regulă angajarea răspunderii pe Codul Muncii. Bine ar fi fost ca acesta să fie discutat în Parlament, în comisiile de specialitate ale celor două camere”, a explicat deputatul clujean, înainte de votarea moţiunii de cenzură.

Votul din martie nu a fost primul prin care Giurgiu s-a împotrivit măsurilor Guvernului Boc. El s-a pus de-a curmezişul PDL şi anul trecut, când a votat “pentru” moţiunea de cenzură a Opoziţiei care contesta măsurile de “tăiere” a salariilor bugetarilor luate de Guvernul condus de Emil Boc.

“N-am votat împotriva Guvernului Boc, am votat împotriva tăierii salariilor, pensiilor şi a ajutoarelor sociale”, a explicat Giurgiu, în vara anului trecut, când a trecut “razant” pe lângă excluderea din partid.

Ultimele Stiri
abonare newsletter