Politică

Dan Şova (PSD) îl acuză pe Daniel Buda (PDL) că n-a convocat Comisia pentru modificarea Constituţiei

<p />Senatorul PSD Dan Şova îl acuză pe deputatul PDL Daniel Buda că n-a convocat niciodată Comisia parlamentară de modificare a Constituţiei, pe care democrat-liberalul o conduce.

Dan Şova, care este vicepreşedinte al comisiei respective, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, în opinia sa, PDL nici n-ar dori de fapt să modifice legea fundamentală a ţării.

''La nivelul Comisiei de modificare a Constituţiei n-a existat nicio colaborare (cu Daniel Buda - n.r.), pentru că n-a convocat-o niciodată. Suntem trei vicepreşedinţi, dar comisia, în ciuda propagandei privind modificarea Constituţiei, n-a fost convocată niciodată. E constituită acum un an, dar nu a fost niciodată convocată, deci nici nu s-a apucat cineva de treabă'', a afirmat senatorul social-democrat.


El crede că posibilităţile concrete de modificare a Constituţiei sunt inexistente în acest moment şi că, de fapt, PDL şi Traian Băsescu nici nu-şi doresc să modifice prevederile constituţionale, ci doar să-şi facă propagandă.

''Dincolo de orice propagandă în care fie preşedintele Băsescu, fie PDL spun că-şi doresc modificarea Constituţiei, pot să vă spun, tehnic, ca unul dintre cei trei vicepreşedinţi ai comisiei parlamentare de modificare a Constituţiei, că această comisie, de la constituirea ei, acum un an, nu a fost convocată nici măcar o dată. Noi nu ne ştim - cei aproape 30 de oameni, parlamentari - care suntem decât dacă am avut bunăvoinţa să ne uităm pe listă să vedem nominal. Ea nu a fost convocată niciodată de către preşedintele democrat-liberal Daniel Buda'', a precizat Dan Şova.


Dan Şova a participat la o dezbatere organizată de tinerii social-democraţi clujeni pe tema modificării Constituţiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter