Politică

USL, în jos sau în sus?

<p /><img src="documente/stories/05_mai/31_ziua/usl-partid.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ultimele sondaje privind situarea partidelor politice în topul preferinţelor românilor se bat cap în cap.

Mai multe sondaje efectuate în ultima perioadă au arătat că Uniunea Social-Liberală prezintă o tendinţă de scădere în intenţiile de vot ale populaţiei. Cel mai recent studiu, efectuat de firma Avangarde, arată o tendinţă de creştere.

Sondajul situează USL pe primul loc în topul preferinţelor românilor la capitolul vot parlamentar. Pe locul al doilea se află Partidul Democrat Liberal, iar UDMR pare să rămână pe “dinafară”.


Potrivit sondajului, alianţa USL ar obţine 61% din voturi, urmată de PDL cu 17%, Partidul Poporului cu 8%, PRM cu 5% şi UDMR cu 4%. În ce priveşte un scrutin prezidenţial, Crin Antonescu se menţine în topul preferinţelor cu 41%, urmat de Victor Ponta cu 21%. Dan Diaconescu se situează pe locul al treilea în sondajul Avantgarde, cu 13%, iar Corneliu Vadim Tudor pe ultimul loc, cu 7%.

Sondajul mai relevă faptul că la capitolul prim-ministru Victor Ponta se situează pe primul loc într preferinţele românilor, cu 34%, urmat de Crin Antonescu cu 19%, Mugur Isărescu cu 15% şi Dan Diaconescu cu 10%.


Sondajul a fost realizat în perioada 1-20 mai, pe un eşantion probabilist stratificat de 2 .400 de persoane, prin metoda interviurilor directe şi are o marjă de eroare de +/– 2%.

Vă reamintim că, potrivit sondajelor realizate de CSOP, CURS şi IRES, Uniunea Social Liberală prezintă o tendinţă de scădere în intenţiile de vot ale populaţiei. Astfel, potrivit Institutului IRES, la întrebarea legată de intenţia de vot pentru alegerile parlamentare, USL a obţinut 54%, iar PDL 25%. În urmă cu aproximativ trei luni, la momentul creării USL, intenţiile de vot se apropiau de 65% (35-37% pentru PSD şi 25-27% pentru PNL-PC).

abonare newsletter