Politică

Rădulescu a demisionat din PDL, lăsând Coaliţia să “şchioapete”

<p /><img src="documente/stories/05_mai/31_ziua/05-serban radulescu conf 20 ani chirurgie cardiovasculara cardiologie rp 02.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Majoritatea s-a clătinat azi în Senat după demisia senatorului clujean.

Rădulescu a anunţat că va activa ca independent, dar nu este exclus să se orienteze, “la un moment dat, înspre dreapta”.

 


De azi, Şerban Rădulescu este al doilea parlamentar clujean care a părăsit PDL, după deputatul Mircia Giurgiu, exclus săptămâna trecută.

 


Senatorul clujean şi-a motivat decizia invocând, asemenea lui Giurgiu, “unele măsuri luate de actuala Putere, despre care spune că nu are “speranţa că vor aduce mulţumiri sociale”.

 


“Nu am trecut
în Opoziţie”

 


Senatorul Şerban Rădulescu a anunţat azi, în plenul Senatului că părăseşte grupul parlamentar al PDL şi devine parlamentar neafiliat şi va activa ca independent.

Anunţul lui Rădulescu a fost întâmpinat cu aplauze de parlamentarii Opoziţiei din partea PNL şi PSD.


Senatorul a anunţat că îşi doreşte să rămână independent dar nu exclude pe viitor să se îndrepte înspre “dreapta”: “Nu voi vota nici cu unii, nici cu alţii, nu am trecut în Opoziţie. Voi vota orice lege care este bună pentru oameni”.

 

Rădulescu
nu se mai regăseşte
în măsurile PDL

 

Senatorul clujean a declarat că nu demisionează din PDL “cu bucurie”, mai ales că demersul său a dus la pierderea de către Coaliţie a majorităţii în Senat.

“Vreau să anunţ azi, nu cu bucurie, că începând de azi nu mai fac parte din grupul PDL, ci voi activa ca senator independent neafiliat”, a anunţat Şerban Rădulescu, în plenul Senatului.

Senatorul clujean şi-a motivat gestul prin faptul că unele dintre măsurile luate de Guvern nu vor aduce mulţumire socială, el însuşi nemairegăsindu-se în multe dintre acestea.

”Am fost ales prin (vot – n.r.) uninominal, între timp regulile s-au mai schimbat, şi nu mă mai regăsesc în multe dintre ele. Nu am speranţa că unele măsuri vor aduce mulţumire socială. Promisiunile făcute de mine iniţial nu se mai pot materializa. Pot spune că au fost luate multe decizii în care nu am fost implicat”, a declarat Rădulescu pentru monitorul.

 

Puterea a pierdut
majoritatea la Senat

 

În urma demisiei lui Şerban Rădulescu, Coaliţia a pierdut - pentru câteva ore - majoritatea la Senat, având numai 68 de senatori, din totalul de 137. PSD şi PNL au împreună 67 de senatori, însă Cătălin Voicu se află în arest, astfel că Opoziţia are, practic 66 de senatori. Astfel, în prezent, grupul parlamentar al PDL are 48 de senatori, UDMR - 9, grupul mixt (UNPR) - 11. De cealaltă parte, PSD are 43 de senatori (inclusiv Cătălin Voicu), PNL şi PC au 24 de parlamentari.

Liderul grupului parlamentar al PDL din Senat, Cristian Rădulescu, a declarat că plecarea din PDL a senatorului Şerban Rădulescu reprezintă un “regret personal”. “Este regretul meu din punct de vedere politic pentru că a fost modificat raportul de forţe din Senat şi, din punct de vedere colegial, pentru că am pierdut un coleg pe care l-am stimat întotdeauna”, a spus Rădulescu. Liderul de grup al DL a subliniat că “în clipa de faţă” nu se aşteaptă ca şi alţi parlamentari să părăsească PDL.

 

 

ULTIMA ORĂ

Puterea a recâştigat majoritatea la Senat

 

Senatorul neafliliat Ion Toma (fost PSD) s-a înscris, azi, în Uniunea Naţionala pentru Progresul României, se arată într-un comunicat UNPR. Prin decizia senatorului Toma, Coaliţia de guvernământ a redobândit majoritatea la Senat, pierdtuă pentru câ’teva ore după anunţul senatorului clujean Şerban Rădulescu de retragere din PDL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter